Rúzsa Magdi: „Az összehasonlítás szörnyű, abba kellene hagyni, a felnőtteknél is”

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Rúzsa Magdi megküzd az anyasággal, ahogyan bárki más is. Az elmúlt időszakban őszintén felvállalja, egyáltalán nem volt olyan könnyű a hármas ikrekkel, mint azt gondolnák az emberek, ha a felszínt látják csak az énekesnő életéből.

Rúzsa Magdi

Fotó: Olajos Piroska

Az összehasonlítás szörnyű, abba kellene hagyni, a felnőtteknél is. Bevisz az erdőbe.” – vallja Magdi a dr. Sipos Lillával együtt készített Anyu Akadémia ma megjelent 3. részében, ami a differenciálásról és a fejlesztésről szól. Ebben az epizódban az énekesnő megosztja azt az élményét a nézőkkel, amikor először volt az ikreivel játszótéren és miközben azt látta, hogy az ott lévő gyerekek csúsznak, másznak, homokoznak az övéi csak állnak, nézgelődnek. Elkapta a szorongás, hogy miért különböznek ennyire a többiektől. Kicsit még erősködött is, hogy élvezzék, próbálják ki az ottani játékokat, pedig semmi nagy baj nem történt. Csupán rá kellett jönnie arra, hogy a csemetéi egész egyszerűen más típusok. Ők a mászókázásnál most épp jobban szeretnek mohákat vizsgálni, bogarakat figyelni. Ez felismerés ugyanakkor hatalmas tanulság volt neki, hogy ne hasonlítgassa össze a gyerekeit másokéval.

Nem erőltettek ma már dolgokat, hanem hagyom őket olyannak lenni, amilyennek.” – mondta Rúzsa Magdi beszélgetőpartnerének Dr. Sipos Lillának, aki ehhez hozzátette, hogy minden gyereknek megvan a maga fejlődési ritmusa. Azt kívülről érkező nyomással, hatásgyakorlással felesleges erőltetni.

Az Anyu Akadémia Rúzsa Magdi és Dr. Sipos Lilla közös, a Fisher-Price jóvoltából megszületett, a kezdő szülőket tanácsokkal, saját példákkal segítő videósorozata. A beszélgetések azokat a fontosabb témaköröket érintik, amelyek folyamatosan feladják a leckét a kezdő szülőknek. Közéjük tartoznak az altatással, az evéssel, a babák fejlesztésével, a büntetéssel és jutalmazással; az anyai ösztönökkel; a szeretet és a bizalom kifejezésével; a dackorszak kezelésével; a neveléssel; a szabályok betartásával és a játékkal összefüggő kihívások.

A teljes beszélgetés ITT megtekinthető. 

The post Rúzsa Magdi: „Az összehasonlítás szörnyű, abba kellene hagyni, a felnőtteknél is” first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!