Scorsese nemcsak Jézus-filmet forgat, de a szentek életét is bemutatja

4 hete ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Martin Scorsese életművében mindig is meghatározóak voltak a spirituális témák, de az idei éve még inkább vallás és film összekötéséről szól: azt még Ferenc pápánál tett tavalyi látogatásakor ígérte meg, hogy a következő filmje Jézusról fog szólni, célja pedig a rendező elmondása szerint nem más, mint hogy vonzóbbá tegye a kereszténységet.

Most pedig kiderült, hogy Scorsese egy nyolc részes dokudrámát készít a szentek életéről, kap majd epizódot többek között Jeanne d’Arc, Assisi Szent Ferenc, Keresztelő Szent János, Becket Tamás és Mária Magdolna is. Scorsese nemcsak executive producere a sorozatnak, de az arcát is adja hozzá, ugyanis ő lesz a házigazda. A Martin Scorsese Presents: The Saints című sorozat novemberben debütál a Fox News streaming csatornáján, és 2025 májusában ér véget.

A beharangozott Jézus-filmről a rendező nemrég elárulta, hogy mindössze 80 percesre tervezi a játékidőt, ami nagy váltásnak ígérkezik a 206 perces Megfojtott virágok és a 209 perces Az ír után. Scorsese elmondása szerint a film Jézus legfontosabb tanításaira koncentrál majd, de anélkül, hogy erőltetetten téríteni próbálna.

Új megközelítést akarok találni, amivel hozzáférhetőbbé teszem, miközben elveszem belőle a negatív dolgokat, amiket az intézményes valláshoz kötnek az emberek. Mostanában a vallás szó hallatán mindenki harcias lesz, mert annyiféle módon vallanak az egyházak kudarcot. Ám ez nem jelenti azt, hogy az eredeti indíttatás rossz volt. Térjünk vissza ahhoz. Csak gondolkodjunk rajta. Visszautasíthatod, de megváltoztathatja az életedet, már azzal is, ha visszautasítod. A lényeg, hogy ne söpörd le élből. Mindössze ennyiről beszélek, mégpedig olyasvalakiként, aki hamarosan betölti a 81-et

– nyilatkozta Scorsese, hozzátéve, hogy a Kent Jones kritikus-filmkészítővel közösen írt forgatókönyv már kész is, és idén tervezik leforgatni a filmet. A Megfojtott virágokról írt kritikánkat itt olvashatják:

Kapcsolódó
Megfojtott virágok: Scorsese enervált tablóval szolgáltatna igazságot a kisemmizett indiánoknak
Megérkezett a magyar mozikba az év egyik legjobban várt filmje, a Megfojtott virágok. A megtörtént eseményeken alapuló bűneposz már a témája miatt is fontos alkotás, de a nemes szándék és a kiváló színészi alakítások ellenére sem mérhető Martin Scorsese remekműveihez. Kritika.

The post Scorsese nemcsak Jézus-filmet forgat, de a szentek életét is bemutatja first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!