Szabó Zsófi: Annyi frusztráció van az emberekben, hogy ránk, magyar hírességekre nem feltétlenül néznek már fel

2 napja ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A TV2 Titkok Ramónával harmadik részének vendége Szabó Zsófi volt. A beszélgetés elején szóba került, hogy a két nő hasonló élettutat járt be: mindketten napi sorozatban kezdték, és egy időben együtt dolgoztak az RTL-nél, ahol nagyon jóba lettek. Idén pedig újra egy csatornához kerültek, a TV2-höz. Az átigazolásról, ami az ő esetében valójában visszaigazolás, Szabó így nyilatkozott:

„A változás annyira természetes, magától jön mindenkinek az életébe. Az, hogy valaki háromszor, négyszer, ötször munkahelyet vált, egy civil esetében teljesen természetes, nálunk, tévéseknél azért meghökkentőbb. Nálam talán most azért extrán, merthogy én visszajöttem, tehát két igazolást is magam mögött tudhatok.”

Ha tök őszinte akarok lenni, akkor nem éreztem magam a helyemen az előző csatornámnál már. Ez az érzés már jó sok évre megy vissza részemről. Néha kérdezték tőlem emberek, hogy »miért nem a Mokkában vagy?«, és akkor mondtam, hogy hát, amúgy tényleg, jó kérdés. És akkor valahogy ez a gondolat már megszületett a fejemben, és szerintem én ezt bemanifesztáltam.

„Egyre többször beszélgettem erről, hogy miért nem itt, miért ott, de még nagyon kötődöm oda, azokhoz az emberekhez. És aztán, amikor átjöttem, akkor meg magától értetődő volt, hogy a Mokkában folytatom” – fogalmazott a színész-műsorvezető.

Lékai-Kiss Ramóna megkérdezte tőle, hogyan érzi magát a TV2-nél. Szabó erre úgy felelt, nagyon jól érzi magam, „mindenféle ferdítés nélkül”.

Részben azért, mert a híradó élőben megy mellettünk, míg a Reggeliben nem láttuk az élő híradót. Ott egy ilyen nagyon röhögős, nagyon felszabadult, nagyon családi közeg volt, a Mokka viszont pont a hírek miatt sokkal keményebb reggelre. Tehát itt ez a röhögős része elmarad, viszont itt is érzem az összetartást, amikor összekacsintunk a kollégákkal, amikor reggel megkérdezzük, hogy telt az előző nap, hogy ébredtél, mit csináltál. Egyből összekovácsolódsz a többiekkel.

Márciusban, az első TV2-s munkanapján nagyon izgult az új környezet, a saját maga felé felállított elvárások, és a nézői reakciók miatt. Mint mondta, maximalista, az élet minden területén szeretne jól teljesíteni, ami szorongást okoz neki és néha hátráltatja őt abban, hogy a legjobb formáját hozza. „A Mokkás első hetemen ezt éreztem, de azóta elengedtem, és teljesen jól érzem magam” – árulta el.

Szabó Zsófi arról is beszélt, rengeteg rosszindulatú megjegyzést tesznek rá, és csak nagyon kevés támogató üzenet érkezik hozzá. Mint mondta, bár ő nem kap sok pozitív visszajelzést, ezt azzal ellensúlyozza, hogy ő viszont sokat ad másoknak. A negatív kommentek az élete részét képezik, így nem tudja megtenni, hogy ne foglalkozzon velük, mondta el a műsorban.

Amikor mi elkezdtük a karrierünket, akkor autogramkártyákat osztogattunk, közönségtalálkozókra jártunk, fotózkodtak velünk, és menő volt híresnek lenni. Az emberek felnéztek ránk. Az, amit mi csináltunk, hogy forgattunk napi 12 órát, címlapokon szerepeltünk, az emberek szemében mi valakik voltunk. És 15 év elteltével én azt látom, hogy annyi frusztráció van az emberekben, hogy ránk, magyar hírességekre nem feltétlenül néznek már fel, hanem keresik bennünk a hibát. »Na, mert ő átment! Na, mert ő most itt van! Na, mert ő most ezzel van!« Nem tudsz igazán jól teljesíteni, és nem tudsz mindenkinek megfelelni

– mondta, a beszélgetés egy későbbi pontján pedig a magyarországi sztárkultuszról is kifejtette a véleményét.

„Hiszem azt hogy a mi ismertségünk már egy olyan szinten tart, hogy szükségünk van menedzsmentre, olyan emberre, aki megvéd, megóv, kontrollál, segít, kapcsolatot tart, leveszi a terhet a válladról. Ha most kívülről elemezném az én szakmai életemet, azt hiszem, hogy több hibát is elkövettem a kifelé kommunikálásban. Lehettek volna irányított, mosolygós interjúk, ahol megosztok ezt meg azt, de csak pont annyit, ami még jó színben tüntet fel, és akkor ezt lehetett volna sokkal profibban kezelni. De akkor visszamegyek, és azt mondom: az őszinte? Az igazi? Itt, Magyarországon van ilyen sztár? Ismersz ilyet?” – tette fel a kérdést, majd így folytatta:

Magyarországon nincs meg ez a sztárkultusz, Magyarországon ami esik, úgy puffan. Akit felkap a bulvár, őt felemeli, akit lehet, letapos. Én azt az utat választottam, hogy nem mutatom a fiam, nem beszélek a házasságomról és a fájdalmaimról. Senkinek semmi köze hozzá, hogy mit érzek és mit gondolok, sem politikai témákban, se nem állok ki emberekért, se nem taszítok le senkit onnan, ahová nem való. Megtartom magamnak, és annak a pár embernek, akit ismerek. Nem akarok megmondóember lenni a Facebookon, nem akarom a lájkokat növelni az oldalamon. Ilyeneket is ismerünk, aki nem bírja becsukni a száját, és én elfogadom, hogy ő nem bírja, és ki akarja mondani. Nekem ez nem fáj, de én azt választottam, hogy nem akarom ezeket megosztani.

A közösségi média mérgező közegére visszatérve: Szabó elmondta, a gyerekeket, saját fiát is félti az internetes világtól, hogy milyen támadások fogják érni. Ilyenkor azzal nyugtatja magát, hogy milyen jól tette, hogy ő nem tette ki a kirakatba most hatéves gyerekét, Mendelt. „Az a támadás, ami engem ér, így őt már nem fogja érni” – véli.

Mivel maga is híres ember gyereke (édesapja Szabó Gyula a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész), tudja, milyen így felnőni, annak minden előnyével és hátrányával. Szeretné, ha az ő fiával se nem kivételeznének, se nem bántanák amiatt, hogy ki az anyja, hanem ugyanolyan bánásmódban részesülne az iskolában, mint mindenki más.

Ez nagyon nehéz, ha híres szülők gyereke vagy, vagy sportol szülőké, vagy politikus szülőké, tök mindegy, de ezt a terhet nagyon nehéz cipelni szerintem egy gyereknek. Nézd csak meg A korona című sorozatot, hogy hogyan nőnek fel azok a gyerekek. Nyilván nem akarok párhuzamot vonni a te gyereked, az én gyerekem meg a királyi gyerekek között, csak azt szeretném a gyerekemnek adni, hogy minél egészségesebben tudjon felnőni, és minél kevesebb rosszat kapjon emiatt.

Azt mondta, apja révén ő ismert emberként nőtt fel, így szocializálódott, ezért neki teljesen természetes, hogy ismert, neki ez a munkája, amit nem mindig imád, csak elvisel.

A műsorban Szabó Zsófi egyebek mellett beszélt még a celebvilágban betöltött szerepéről, volt házasságáról, iskolába készülő kisfiáról, valamint az önismeret felé tett útjáról is. A teljes beszélgetést a TV2 oldalán lehet meghallgatni.

Kapcsolódó

The post Szabó Zsófi: Annyi frusztráció van az emberekben, hogy ránk, magyar hírességekre nem feltétlenül néznek már fel first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!