Szívproblémát okozhat, ha gyakran mérges

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Korábbi tanulmányok kapcsolatot fedeztek fel a harag érzése, valamint a szív- és érrendszeri egészség romlása közt, ám sokáig nem volt egyértelmű, mi a kapcsolat a kettő között. Egy amerikai kutatócsoport friss tanulmánya szerint azonban már rövid stresszhatás nyomán is megfeszülhetnek az erek nyálkahártyái.

Mivel ezt a tünetet korábban összefüggésbe hozták a szívbetegség és a stroke megnövekedett kockázatával a szívkoszorúér-betegségben szenvedő betegeknél, a kutatók úgy vélik, hogy a dühkitörések szó szerint veszélybe sodorhatják néhány ember életét, írja a Science Alert.

A Journal of the American Heart Association szaklapban megjelent kutatás szerint a szorongás és a szomorúság nem váltott ki azonos változásokat az erek nyálkahártyájában – annak ellenére, hogy ezeket az érzelmeket más tanulmányok szívproblémákkal is összefüggésbe hozták.

A 280 ember közreműködésével készült vizsgálat során különböző feladatokat adtak a résztvevőknek, mely során a stressz is sokaknál megmutatkozott.

Míg a harag érzése és kifejezése sokak szerint előnyös lehet, ez a kutatás azt mutatja, hogy a harag során mutatkozó véráramlási korlátozás növelheti a szívproblémák kockázatát, különösen akkor, ha sokszor éreznek így az emberek, akkor pedig főleg, ha emellé még szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit is örökölték.

Daichi Shimbo, a Columbia Egyetem orvosprofesszora szerint a harag és a vérerek diszfunkciója közötti összefüggések jövőbeli vizsgálata segíthet azonosítani a hatékony beavatkozási célokat a szív- és érrendszeri események fokozott kockázatának kitett emberek számára.

Kapcsolódó
Ezért leszünk mindig betegek nyaralás alatt
A nyaralási betegség létezik, meg is mutatjuk, mi okozza.

The post Szívproblémát okozhat, ha gyakran mérges first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!