Tarlós felhívta Karácsonyt, mert úgy látta, hülyének nézik

2 órája ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Karácsony Gergellyel érdekes a kapcsolatunk. Megmondom őszintén, most én hívtam fel, de nagyon örült neki. Mi valamikor jó kapcsolatban voltunk: volt, hogy Gergő azt mondta nekem, »István, ha te indulsz újra, akkor én el se indulok!«” – ezt Tarlós István mondta a 24.hu-nak adott gigantikus hosszúságú interjújában. Azt mondta, emlékei szerint utóbbi 2014-ben történt, és „nyilván ő sem fogja letagadni”.

„Karácsonyt alapvetően jóindulatú embernek tartom, ugyanakkor elég önállótlannak. A főpolgármesterséget nem feltétlenül neki találták ki: az eddigi tapasztalatok alapján nem rendelkezik olyan típusú képességgel, ami egy frontharcosnak szükséges. Márpedig a főpolgármester pozíciója ilyen. De most kénytelen voltam adni neki egy tanácsot vagy egy megerősítést, mert azt sem akarták megengedni neki, hogy legalább az egyik helyettesét ő válassza ki” – mondta Tarlós, aki 2010 és 2019 között volt főpolgármester.

Azzal folytatta, „rá akarják varrni a nyakára”, mármint Karácsony Gergely nyakára „azt az embert, aki nemcsak a riválisa volt, de mára lényegében az ellenségévé vált”.

Ezután arról beszélt, hogy „Vitézy Dávid nagyon érdekes személyiség”, és „leegyszerűsítve” annyit mondana róla: „valamikor én neveztem ki, és én rúgtam ki. Nem véletlenül történt”.

„Dávid az én tapasztalatom szerint nem egy túl gátlásos ember. A kommunikációs képességei lényegesen meghaladják a tényleges tudását. Ő úgy lett első számú közlekedési szakértő, hogy még középfokú közlekedési képzettsége sincs. (...) Ráadásul eddig minden megbízatását a Fidesz révén kapta, és ha jól utánanéz, akkor tulajdonképpen minden állásából menesztették.”

„Én nem vagyok nagy Karácsony-imádó − gondolom, ezt nem kell bizonygatni −, de ő a megválasztott főpolgármester. Az, hogy nem engedik meg neki, hogy helyettest válasszon – ilyen a világon nincsen” – mondta Tarlós, aki végül a következővel magyarázta, miért hívta fel Karácsonyt:

Azt nem tudom, hogy a Tisza Párt még mindig olyan erősen támogatja-e Dávidot… De mi az, hogy erős hatáskörökkel felruházva? Nem ismerik az önkormányzati törvényt?! Már bocsánatot kérek, de a közgyűlés a főpolgármester-helyettesnek semmiféle hatáskört nem adhat. Az önkormányzati törvény szerint a főpolgármester-helyettes feladatát a főpolgármester határozza meg, és ezt a hatáskört bármikor el is veheti tőle. Összevissza beszélnek. Dávid meg állandóan azzal jön, hogy ő nem kapaszkodik semmiért, mégis folyton arról beszél, hogy milyen föltételekkel vállalna el egy funkciót, amire föl sem kérte senki. Nem is tudom, hogy képzelték: szerencsétlen Karácsony majd elengedi azt az embert (Kiss Ambrusról van itt szó – a szerk.), aki neki komoly segítség volt, és előterjeszti szavazásra azt, akiről előre megmondják, hogy rá fogják küldeni? Hát hülyének nézik Karácsonyt? Na, ezért hívtam fel.”

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!