Testőrt fogadott az éveken át bántalmazott Erzsébet, mert szabadul az exe és már üzente, hogy megkeresi

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Hosszú éveken át a mindennapos verésből, erőszakból állt Rízing Erzsébet élete. Exférje, Cs. János – aki ellen nemi erőszak, kapcsolati erőszak, emberkereskedelem, kiskorú veszélyeztetése miatt folynak eljárások – 15 hónap után július elején szabadulhat, ettől pedig az asszony és két gyereke már most retteg. A férfi ugyanis már üzent a börtönből, mondván hiába váltak el tavaly nyáron, szabadulása után megkeresi Erzsébetet; tervezi, hogy visszamegy a 17. kerületi családi házukba.

Rémtanya volt az, nem otthon, amikor a volt férjem is velünk élt”panaszkodott a Blikknek a rettegő nő, akit a férje rendszeresen bántalmazott, méghozzá a gyerekeik szeme láttára.  “Nem tudtam védekezni, s először nem mertem panaszkodni sem, annyira féltem. Amikor már nem bírtam tovább, feljelentést tettem, a gyermekvédelemmel egyeztetve elmenekültem a gyerekeimmel. (…) Egy menedékházba kerültünk, de a férjem rám talált, így kezdődött elölről az erőszak, a félelem, onnan is szöknünk kellett” – mesélte kálváriáját.

Erzsébet most meglepő lépésre szánta el magát: “Testőrt fogadtam, hogy ne öljön meg a volt férjem.”

A családanyának Győrki Géza, a Rendészeti Kiképzők Szövetségének elnöke segít: ha menni kell, ő szállítja majd a családot egy titkos helyre, ahol vigyáz is rájuk. “Látni is rossz, ahogy Erzsébet összerázkódik, remeg, ha csak meghallja a volt férje nevét. Nem fogjuk hagyni! (…) Senki nem tarthat félelemben egy anyát” – jelentette ki  Győrki, aki szerint szükséges volna hatósági védelem is Erzsébetéknek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post Testőrt fogadott az éveken át bántalmazott Erzsébet, mert szabadul az exe és már üzente, hogy megkeresi first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!