Több helyen gördülő áramszünetet rendeltek el Ukrajnában a hajnali támadás miatt

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Korábban megíruk, hogy orosz légitámadás ért egy sor energiaipari létesítményt Ukrajnában. Mint kiderült, az orosz rakéták és drónok közel egy tucatnyi kritikus infrastrukturális létesítményt értek el szerdán kora reggel, és ez súlyos károkat okozott három szovjetunió korabeli hőerőműben.

Az ukrán légierő közölte, hogy 55 rakétából 39-et, a 21 támadó drónból pedig 20-at lőttek le a támadás során.

Ihor Klimenko belügyminiszter szerint két ember megsérült Kijev térségében, egy pedig Kirovohrad térségében. A kármentés érdekében 350 egységet vezényeltek ki. A támadások nemcsak energetikai létesítményekben okoztak kárt, de harminc lakóházban, valamint tömegközlekedési járművekben, autókban és egy tűzoltóállomásban is.

A támadások miatt a hatóságok már több régióban is gördülő áramszünetet kellett elrendelniük, de a támadások teljes hatása valószínűleg csak az év későbbi szakaszában lesz érezhető, amikor a nyári és a téli időszakban tetőzik az energiafogyasztás.

Lviv kormányzója, Makszim Kozickij elmondta, hogy Oroszország egy földgáztárolót is megtámadott a régióban – ismertette a Szabad Európa Rádió.

(The Guardian)

The post Több helyen gördülő áramszünetet rendeltek el Ukrajnában a hajnali támadás miatt first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!