Ügyészség: Varga Juditot tanúként hallgatták ki szerdán

4 hete ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Cikkünk folyamatosan frissül.

Csütörtökön 10 órától sajtótájékoztatót tartott az ügyészség Magyar Péter keddi tanúmeghallgatásával kapcsolatban. Mielőtt Magyar bement a Fővárosi Nyomozó Főügyészség épületébe, közzétette azt a hangfelvételt, amelyen Varga Judit volt igazságügyi miniszterrel és egykori feleségével beszélget, többek között arról, hogy Rogán Antalék kihúzatták magukat a Völner-Schadl-ügy nyomozati anyagaiból és hogy a „az ügyészségen Polt Péter nem ura a helyzetnek.

Kérdésünkre kedden az ügyészség azt írta: „Helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint dr. Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország Ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül.” Több dolog is utal arra, hogy valaki belepiszkált a nyomozati anyagba, a hangfelvétel erre vonatkozó részéről az ügyészség azt írta, az „ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nem csak jogi, hanem fizikai képtelenség is”, és hogy „minden Völner-Schadl ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert.”

A csütörtöki sajtótájékoztatón Fürcht Pál főügyész arról beszélt, hogy az ügyészségen az a gyakorlat, hogy, hogy egy folyamatban lévő nyomozást nem kommentálnak, nem elemeznek bizonyítékot. Ennek szerinte adatvédelmi okai vannak, valamint a nyomozás érdekei is ezt kívánják. Fürcht azt mondta, nem akar magyarázkodni a munkájuk miatt, a világ minden ügyészsége büszke lehetne arra, hogy vádat emeltek egy ilyen súlyos ügyben, éjjel-nappal dolgoztak.

„Ezek a hangfelvételek egy tanúvallomás keretében le lettek foglalva, szemlézve. Ez a nyomozás folyamatban van” – mondta Fürcht, hozzátéve, hogy Varga Juditot is kihallgatták, azt azonban nem árulta el, mit mondott.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!