Fagyi árfigyelő: 790 egy gombócért? Utánajártunk, mennyire lesz luxus a jeges élvezet ebben a szezonban Szegeden

1 hét ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Szép fokozatosan lopakodik vissza a jó idő Szegedre, ma már egyenesen nyári meleget érezhettünk a naposabb helyeken. Nem csoda, hogy a belváros fagyizói megteltek a jeges nyalánkságokkal hűsölő vendégekkel. No, de mennyi is az annyi ebben a szezonban? Mennyire kell a zsebünkbe nyúlni, ha szeretnénk hódolni a családdal a jeges élvezeteknek? Tényleg luxus lesz a fagyizás? Ennek jártunk utána legújabb árfigyelőnkben.

Bő egy hónappal ezelőtt Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke a fagyiárakkal kapcsolatban 10-15%-os árkorrekciót prognosztizált a Pénzcentrumnak adott interjújában, ami azt jelentte, hogy 500-650 forint közötti gombócárakat helyeztek kilátásba. A szegedi fagyizók árait látva nagyon úgy tűnik igaza is lett. A legtöbb hely Szegeden 550-600 forint közötti áron adja jeges finomságait. A mennyiség pedig általában öt dkg körül van.

HATALMAS KÍNÁLAT, IMPOZÁNS TÁLALÁS

A kínálatot mindenhol dicséret illeti, hiszen egy-egy cukrászda akkora felhozatallal várja a vendégeket, hogy a köztük való választás alaposan feladja a leckét az embernek. Pláne, hogy valamennyi csábítóan gyönyörködteti szemeinket, hiszen változatos, élénk színeikkel, műalkotásként elhelyezett gyümölcsös, csokoládés díszítéseikkel és egzotikus ízvilágot ígérő neveikkel -mint például a csokis áfonyás túró, mangó-passió, vagy a karamellás banános-, mind kóstolásra hívogatnak. Természetesen a klasszikus ízek is feltűnnek a pultokban, így nem hiányozhatott egyik helyről sem a csokoládé, citrom, vanília, vagy az eper.

PRÉMIUM KATEGÓRIA ÉS 790 FT-OS FAGYLALT

Az árakat tekintve igen változatos képet kaptunk. Több helyen megkülönböztetik áraikban a prémium kategóriát. Ez azt jelenti, hogy egy fagyizón belül más-más árak vonatkoznak az édes nyalánkságokra. Hogy, mi kerül a prémium kategóriába? Tapasztalataink szerint ez cukrászdánként eltérő, viszont a pisztácia mindenhol ebbe a kategóriába tartozott. Ez természetesen azt jelenti, magasabb áron is kínálják, mint mondjuk egy vanília, vagy citrom fagyit.

A prémium nyalánkságokat átlagban 550-600 forint között kóstolhatjuk, ám találkoztunk 690-790 forintot kóstáló jeges édességekkel is.

AKAD FAGYI ÖTSZÁZ FORINT ALATT IS

Tehát, ha pisztáciára, raffaello-ra támad kedvünk, vagy vegán fagyit választanánk, egyes helyeken jóval mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, mintha csak egy málnát szeretnénk elnyalni. Meg kell hagyni, a legtöbb cukrászdában azért túlnyomó részt nem a prémium áras fagyik domináltak, sokkal inkább az 500-550 forintos árkategóriában mozogtak a jeges finomságok.

Azért akadtak kivételek: egyes belvárosi fagyizók lementek ötszáz forint alá áraikkal, így 450, illetve 490 forintért is hódolhatunk a nyári, hűsítő édességnek Szegeden.

A cukrászdák szombati forgalmát látva így, hogy végre visszatért a jó idő, nagyon úgy tűnik, a szegedi napsütés nem lehet teljes a fagyizás élménye nélkül, árak ide, vagy oda, nehéz lenne lemondanunk a jeges élvezetekről.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!