Véletlenül 254 millió forintot utalt vissza egy magyar ügyfélnek az Apple

2 napja ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az Apple 254 millió forintot utalt vissza véletlenül egy magyar felhasználó kártyájára, miután a cég elkezdte visszafizetni a múlt héten a felhasználóktól tévesen levont összegeket, írja a hvg.hu.

Az App Store több részletben vont le 7169 forintot a számláról, nem sokkal később azonban már az ügyfélnek utaltak pénz, de nem a levont összeget, hanem először 84 623 371 forintot, majd ezt követte még két ugyanilyen utalás, így összesen 253 870 113 forintot kapott a tévesen az Apple-től.

Az összeget egy óra elteltével zárolták, majd levonták a számláról, de a téves tranzakciókat is visszatérítették. „A végén minden olyan lett, mint az egész ügy előtt, csak megkaptam a jogos visszatérítésemet” – írta a lapnak az olvasó.

Múlt héten jelentős volumenben terhelt magyar bankkártyákat az App Store, volt, akitől néhány ezer forintot vontak le teljesen váratlanul, de akadt közel 130 ezres levonás is, amit később megpróbáltak megismételni is. A Magyar nemzeti Bank kedden azt közölte, hogya legtöbb érintett ügyfél visszakapta az Apple-incidens során jogosulatlanul terhelt összegeket.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!