Visszatér az egyik legmegosztóbb ezredfordulós irányzat? – 6 trend a londoni divathétről 2025-re, amiről tudnod kell

2 órája ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Derékfodor

Már a New York-i kifutókon is favoritnak számított, de a Londonban debütált 2025-ös tavaszi-nyári kollekciókban is gyakran felbukkant a peplum, azaz a derékfodor felsőrészeken, egészruhákon, kabátkákon egyaránt. Egyre biztosabbnak látszik tehát, hogy bő egy évtized mellőzöttség után az irányzat jövőre visszatér majd a divat fősodrába.

V-kivágás

A mély és még annál is mélyebb V-kivágásokkal készült kreációk szintén jelentős szerephez jutottak már New Yorkban, de tele voltak velük a londoni kollekciók is. Bár a kifutón látható változatokban a hétköznapokban kevéssé hordható ez a trend, azonban az ezeknél kevésbé mély, V-vonalú kivágások azonban várhatóan a tömegdivatban is meghatározó módon lesznek jelen.

Babydoll ruhák

Több divatháznál láttunk babydoll típusú, mellrésztől A-vonalban bővülő miniruhákat is, a stílust azonban igen változatosan értelmezték a tervezők: akadtak egészen fehérneműszerű darabok, fodrokkal vagy épp virágmintákkal díszített, retrós modellek, de letisztultabb verziók is.  

Nadrág szoknyával

Az ezredforduló környéki trendek közül jó néhány visszatért a mainstream divatba az elmúlt években, azonban az egyik legmegosztóbb korabeli irányzat, a nadrág szoknyával vagy egészruhával párosítva, eddig még nem. 2025-ban azonban van esély arra, hogy ez változzon, legalábbis a londoni bemutatók alapján mindenképpen. 

Maximalista virágminták

A virágminta a tavaszi-nyári idény örök klasszikusa – sőt, valójában már négyévszakos trendnek tekinthető –, az azonban szezonról szezonra változik, hogy épp milyen variációi a legdivatosabbak. Jövőre a színeikben és/vagy méreteikben maximalista, hangsúlyos virágminták kerülnek majd előtérbe. 

Rojtok

A divattervezők több szezon óta elszántan igyekeznek újra divatba hozni a rojtos holmikat, és ebbéli szándékukról továbbra sem tettek le. Az irányzat szintén ott volt már New Yorkban és megjelent a Londonban debütált jövő évi kollekciókban is, méghozzá jellemzően nem csak díszítés jelleggel, hanem a kreációk meghatározó, akár drámaiságot kölcsönző elemeként.

The post Visszatér az egyik legmegosztóbb ezredfordulós irányzat? – 6 trend a londoni divathétről 2025-re, amiről tudnod kell first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!