„Volt kis balhé, haddelhadd!” – kiabáltak a miniszterek Szijjártó Péterrel Brüsszelben, a fegyverszállítások finanszírozását és a következő szankciós csomagot is blokkolja Magyarország

3 hete ezelőtt 14



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A fegyverszállítások finanszírozását és a következő szankciós csomagot is blokkolja Magyarország. Szijjártó Péter szerint a volt egy “kis balhé” az európai uniós külügyi tanács ülésén, még kiabáltak is vele.

“Volt kis balhé, haddelhadd!” – ezt még akkor mondta a külügyminiszter, amikor csak a Facebookon lehetett látni a képet és hallani a hangot, vagyis a beszámolóját „hivatalosan” még nem kezdte el. „Megizzadtam? Ekkora volt a vita” – tette hozzá. Igaz, ezek a mondatok nem lógtak ki a sorból, Szijjártó Péter ezt követően tulajdonképpen csak arról beszélt, hogy „fokozódik a háborús helyzet és hangulat” a miniszterek körében, aminek eredményeként „őrült ötletek” is elhangzanak.

MÉG TÖBB FEGYVER UKRAJNÁBA

“Még több fegyver és pénz kell Ukrajnának a legtöbb tagállam szerint, holott ennek az eredménye még több halott és még több pusztítás lesz” – állapította meg Szijjártó. Szerinte a minisztertársai „hisztérikusba hajló módon” követelték, hogy a nyugati fegyvereket használni lehessen orosz célpontok ellen, miközben egyre több ukrán katona hal meg, és az ukrán hadseregnek már nemcsak fegyverből, hanem katonából sincs elegendő. A külügyminiszter úgy fogalmazott, “a kommunista NDK határain voltak utoljára ilyen jelenetek” – utalva ezzel arra, hogy erőszakkal tartják vissza azokat az embereket, akik el akarják hagyni az országot.

KIABÁLTAK VELE

Arról a kezdeményezésről, hogy legyen európai sorkötelezettség, ezt mondta: “Nem akarjuk, hogy a magyar fiatalokat Ukrajnába vigyék, ehhez a háborúhoz semmi közünk.” A miniszterek előtt volt a 14. szankciós csomag, amelyet Magyarország nem támogat, mert “ellentétes Magyarország érdekeivel, mert veszélybe sodorná a magyar energiabiztonságot” – mondta a miniszter. Sem ezzel, sem azzal nem vált népszerűvé a tanácsülésen Szijjártó Péter, hogy az Európai Békekeret 6,5 milliárd eurós, fegyvervásárlások finanszírozására szolgáló részét továbbra is blokkolja Magyarország – írja a hvg.hu. A külügyminiszter beszámolója szerint a német, a litván, az ír, a lengyel és más miniszterek „kiabáltak” vele, de nekik is csak annyit mondott, hogy “békét kell teremteni, be kell fejezni az öldöklést, meg kell állítani az eszkalációt.”

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!