106 km egy nap alatt: Muráti Balázs ma hajnalban elindult! A jótékonysági gyalogtúra első pillanatairól élőben számoltunk be! (videó)

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Muráti Balázs legújabb hőstette: Gyuláig gyalogol, hogy támogassa a Szeged Újszülött Életmentő Szolgálat munkáját és az egészséges életmód fontosságát is hirdesse. Nem is olyan rég a Balatonig gyalogolt, akkor közel 1 millióan kísértétek végig a túrát itt a Szeged365.hu-n. Most is ott voltunk élőben az első pillanatokban, akkor amikor elindult erre a rekord gyalogtúrára Szeged gyönyörű belvárosából.

Muráti Balázs újra bekötötte rekordokra képes cipőfűzőjét! Ezúttal Gyuláig tervez gyalogolni, egyetlen nap alatt 106 kilométert teljesítve. Célja kétszeres: az egészséges életmódra szeretné felhívni a figyelmet, és támogatni kívánja a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot. Legutóbb Szegedről a Balatonra gyalog túrájáról itt írtunk:

A kihívás nemcsak fizikai, hanem emberi nagyságot is követel, hiszen ezzel a tettével közösségi figyelmet és támogatást vonz az alapítvány fontos munkájához, most a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak kell felújítani az egyik autóját. A blog oldala is elindult pár napja, ahol a gyönyörű képek mellett láthatjuk mi kell egy kisebb vagy akár egy nagyobb gyalogtúra megtétele előtt. KATT A A KÉPRE!

A kihívást személyes támogatók segítik: a helyszínen jelen volt Kis Máté, a nemzetközi ökölvívó bajnok és Simon Péter, a triatlon és maraton szegedi bajnoka. Mindkettőjük jelenléte inspirálja a sportolókat és a közönséget egyaránt, hogy figyelmet szenteljenek a testi és lelki egészségükre. Kis Máté egyébként saját maga is gigantikus megmérettetés előtt áll, erről itt írtunk legutóbb:

A Szeged Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ők azok, akik a legnehezebb helyzetekben is a legkisebbek életéért küzdenek. Muráti Balázs ezzel a megpróbáltatásokkal teli úttal nem csak fizikai, hanem érzelmi és anyagi támogatást is kíván nyújtani az alapítványnak, hogy még több életet menthessenek meg. Ezúton is felhívjuk a figyelmet arra, hogy aki tud segítsen, akár csak egy kis összeggel is! Most az egyik autót kell felújítaniuk, ezért minden felajánlás fontos nekik, legyen az anyagi, vagy tárgyi segítség.

A maratoni táv megtétele nem csupán fizikai állóképességet, hanem mentális erőt is követel. Az ultrafutás pszichológiai hátterében meghúzódó kitartás és a célirányos motiváció az, ami az ember felett álló teljesítményeket lehetővé teszi. Ez a rendkívüli fizikai kihívás arra is jó, hogy rávilágítson: a szívósság és az akarat győzelmet arathat a legnehezebb akadályok felett is. Ma hajnalban Kiss Balázs Imre kollégánk az indulás pillanatit élőben mutatta Nektek, a Szeged365.hu Family tagjainak. Itt nézheted meg Te is…HAJRÁ BALÁZS!

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!