24 év után gólt szerezve jutott tovább a vb-selejtezőn az ismeretlen válogatott

4 hete ezelőtt 24



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Nagy-Britannia tengerentúli területének számító kis szigeten igazi örömünnep volt a vb-selejtező, az odavágó 0-0-ja után a csapat otthon 1-1-et ért el, a történelmi gólt Luke Paris, az angol hetedosztályban szereplő Uxbridge FC játékos szerezte büntetőből.

HISTORIA, HISTORIA, ESTO ES HISTORIA!!!!

ANGUILLA ES HISTORIA 🇦🇮🇦🇮🇦🇮🇦🇮 pic.twitter.com/E53qBeTaeG

— Anguilla Fútbol 🇦🇮 (@AnguillaTeam) March 27, 2024

A válogatott korábban csak 2000-ben volt eredményes vb-kvalifikációban, akkor a bahamaiak ellen sikerült betalálni (1-2, 1-3).

Luke Paris, quedará en la historia de la Selección, 24 años después se convirtió un gol por Eliminatorias. pic.twitter.com/XnurZkZQo2

— Anguilla Fútbol 🇦🇮 (@AnguillaTeam) March 27, 2024

A párharcban végül a hosszabbítás sem döntött, így jöhettek a tizenegyesek, amelyek során hat sorozat végén 4-3-ra Anguilla győzött.

A legfrissebb, 2023-as hivatalos adatok szerint közel 15 ezer lakost számláló sziget tett egy lépést a világbajnokság felé, bár esélyei minimálisak: a CONCACAF-zóna F csoportjában Salvador, Puerto Rico, Suriname, illetve Saint Vincent és Grenadine-szigetek lesz az ellenfél, és az első kettő jut tovább a következő körbe.

A festa de Anguilla 🇦🇮: o pequeno conjunto de ilhas com 14 mil habitantes passou de fase pela 1ª vez em eliminatórias de Copa, embora siga sem jamais ter vencido um jogo classificatório. Superou Turks & Caicos 🇹🇨 nos pênaltis. pic.twitter.com/XKM4ySRpHF

— Non Sense Football (@_NSenseFootball) March 27, 2024

„Rendkívül büszke vagyok a fiúkra, és továbbra is hálás vagyok vezetőségünk és edzőink munkájáért. Annyira hihetetlen, hogy végre Anguilla megszerezte első győzelmét a világbajnoki selejtezőkön.

Megtiszteltetés, hogy részese lehetek ennek a történelmi pillanatnak. Izgatottan várjuk a júniusi folytatást

– mondta Gordon Connor, az Anguillai Labdarúgó Szövetség elnöke.

The post 24 év után gólt szerezve jutott tovább a vb-selejtezőn az ismeretlen válogatott first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!