392 holttestet találtak a tömegsírokban a gázai Nasszer kórház területén

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Összesen 392 holttestet találtak a gázai hatóságok, miután végeztek a Nasszer kórház területén talált tömegsírok feltárásával Hán Júniszban. A holttestek egy részét azonosították, többön sebészi köpenyt találtak. „Három tömegsírt találtunk. Az elsőt a hullaház előtt, a másodikat mögötte, a harmadikat északabbra” – közölték.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szerint ők nem temettek palesztinokat tömegsírokba, a Nasszer komplexumnál lévő egyik sírt palesztinok ásták ki néhány hónappal ezelőtt. A gázai hatóságok elismerték, hogy mintegy száz holttestet temettek el a kórház környéki sírokban, mielőtt az IDF hadműveleteket hajtott volna végre a környéken.

A gázai hatóságok szerint „a tömegsírokba gyermekek holttesteit is temették, ami a népirtás bűncselekményét bizonyítja”. Bár tart a vizsgálat, a hatóságok szerint legalább 20 civilt élve temettek el, ám azt nem árulták el, hogy ezt mi bizonyíthatja.

A gázai palesztin polgári védelem felszólította az ENSZ-t, hogy hozzon létre nemzetközi bizottságot a komplexumban található tömegsírok kivizsgálására. Az ENSZ vezetése indítványozta a vizsgálatot, de még nem világos, hogyan fogják azt kivitelezni. „A nyomozóknak, érkezzenek bárhonnan is, be kell jutniuk Gázába, amihez számos ország, köztük Izrael engedélyére lenne szükség” – mondta Stephane Dujarric, az ENSZ egyik szóvivője. (CNN)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!