A kormányközeli Századvég vezető elemzőjének csatornáján tűnt fel a propagandavideó Krímmel kiegészített változata

10 hónapja ezelőtt 29



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Javították a kormányzati propagandavideót, amiben Krímet nem Ukrajna részeként ábrázolták, írta a Portfólió.hu. Csakhogy az új videó nem a hivatalos kormányzati felületeken, hanem Palóc André, a Századvég vezető elemzőjének Youtube-csatornáján jelent meg először szombaton.

A nem nyilvános videó a link birtokában megtekinthető volt. A Telex 22:50-es frissítése szerint a videót már privátra állították, így azt nem lehet megnézni.

Az ukrán kormány tiltakozó jegyzéket nyújtott be a magyar külügyminisztériumnak a videó miatt. Azt írták, Magyarországnak fel kell hagynia a provokációkkal, és betartani az ENSZ-, az EU- és a NATO-tagsága keretében vállalt kötelezettségeit. Szerintük ezek a gesztusok nem járulnak hozzá ahhoz a békéhez, amiről a magyar kormány megállás nélkül kommunikál.

Oroszország 2014 óta tartja megszállás alatt a félszigetet, de a elcsatolásról szóló népszavazás eredményét Magyarország, hivatalosan, érvénytelennek tekinti. Azt eddig szinte kizárólag harmadik világbeli országok ismerték el. A videó azonban mégis Oroszország részeként ábrázolják a területet. És ez aligha véletlen, ahogy az sem, hogy a videó azt sugallja, amiről a magyar miniszterelnök állandóan beszél, hogy a békéről az Egyesült Államoknak és Oroszországnak kellene megállapodnia.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!