Akkora pontlevonást kapott egy focicsapat, hogy azonnal kiesett tőle az élvonalból

1 hét ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) 18 pontot levont a Vitesse együttesétől, amivel matematikailag biztossá vált a kiesése.

A súlyos büntetés hátterében az áll, hogy a Chelsea korábbi tulajdonosa, Roman Abramovics titokban finanszírozta a holland futballklubot, egy kiszivárgott dokumentumok szerint. Ezt a klub eltitkolta, de az orosz oligarcha pénzügyi támogatása nélkül nem felelt volna meg a licencszabályzatában foglalt követelményeknek. A KNVB szerint a büntetés példátlan mértékű kiszabása a szabályszegés megsértésének kivételes súlyossága és mértéke miatt történt. Az esetet a holland gazdasági minisztérium is vizsgálja, hiszen Abramovics ellen 2022-ben uniós szankciót vezettek be, amit megsérthetett a Vitesse.

Bár ez egy sötét nap minden és mindenki számára, akinek fontos a Vitesse, ez a kemény valóság

– mondta Edwin Reijntjes, a klub vezérigazgatója, aki viszont könyvelési hibára hivatkozott.

VITESSE KRIJGT ACHTTIEN PUNTEN IN MINDERING, MAAR BEHOUDT (VOORLOPIG) HAAR LICENTIE https://t.co/mRcGjDN6R6 pic.twitter.com/Rmb7xgpZfo

— SV Vitesse (@SVVitesse) April 19, 2024

A klub fellebbezhet a döntés ellen, de azt mondta, hogy nem fogja ezt megtenni, ami nem meglepő annak fényében, hogy a klubvezetők is úgy nyilatkoztak, elkerülhetetlen volt a pontlevonás. A KNVB licencadó bizottsága további szankciókat is mérlegelni fog, attól függően, hogy a klub további információkat szolgáltat-e, beleértve a pénzügyi szerkezetátalakításra vonatkozó terveket is.

A Vitesse korábban partnercsapata volt a Chelsea-nek, ezért nem meglepő, hogy Abramovicshoz köthető, de a holland együttes mindig is tagadta, hogy az oligarcháé lenne a tulajdonjoga. A büntetést követően a Vitesse -1 ponttal sereghajtó az Eredivisie tabelláján és a minimális bentmaradási reménye is elszállt.

Kapcsolódó
Öltözőbe menekültek a berohanó drukkerek elől a focisták, félbeszakadt a meccs
Egy elképesztően balszerencsés gól miatt pattant el a cérna a drukkerekben.

The post Akkora pontlevonást kapott egy focicsapat, hogy azonnal kiesett tőle az élvonalból first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!