Bombát hatástalanítanak Ferencvárosban, lezárják a kerület egy részét

2 órája ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is – írja az MTI.

Gajdos Milán, az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje korábban elmondta:

a főváros IX. kerületében, a Soroksári utat átszelő vasúti összekötő híd töltésének bontásakor bukkantak a munkások a második világháborús, egy tonna össztömegű, amerikai gyártmányú légibombára. A bombát az elszállítást megelőzően a helyszínen kell hatástalanítani, ezt szombaton a délelőtti órákban végzik el a katonák.

A rendőrség az érintett területet a tűzszerész művelet idejére 600 méter sugarú körben lezárja. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az érintett ingatlanokat, üzleteket, telephelyeket és intézményeket szombaton 10 órától mindenkinek el kell hagynia, a területet várhatóan 17 óráig teljesen lezárják, ott tartózkodni, oda behajtani nem lehet. Lezárják a Duna vonala – Vágóhíd utca – Soroksári út – Máriássy utca – Mester utca (Könyves Kálmán körút) – Külső-Mester utca – Földváry utca, valamint annak meghosszabbítása vonalában a Duna felé – a Koppány utcában található üzemanyagtöltő állomás magasságában a Dunáig határolt területet. A zárásba beleesik a Rákóczi híd teljes szélességben, illetve a Déli összekötő vasúti híd is. A Vágóhíd utcán, valamint a Mester és Külső-Mester utcán a közlekedést nem korlátozzák.

The post Bombát hatástalanítanak Ferencvárosban, lezárják a kerület egy részét first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!