Börtönös történetek a kötődésről – régiós börtönszínházi bemutatót tartottak a Csillagbörtönben

5 napja ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Állampuszta-, Kalocsa-, Kecskemét és Szeged börtöneinek irodalmi színpadai mutatták be műsoraikat szeptember 10-én a Csillagbörtön kultúrtermében. Negyedik alkalommal hirdette meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az országos börtönszínházi találkozót, melynek keretében idén a család és a gyermek témakörében lehetett pályázni, tudatta szerkesztőségünkkel a Szegedi Fegyház és Börtön.

Mint írták, az elődöntőre mindegyik társulat az elítéltek által írt műsorral pályázott.

  • Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet csoportja „Telegrács”-,
  • a Kalocsai Fegyház és Börtön „Indul a FEGY(BAKTER)HÁZ”-,
  • a Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet „ Anya születik a rácsok mögött”-,
  • a Szegedi Fegyház és Börtön „ Drága fiam” címmel mutatta be a társszervek képviselőinek- és a zsűri tagjainak előadását.

A program résztvevőit Vajda Szabolcs bv. alezredes, parancsnokhelyettes köszöntötte, bemutatta a háromtagú zsűrit: Várnagy Andrea, Liszt Ferenc díjas zongoraművészt, Varga Mihály Vilmos r. alezredest, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ munkatársát és Dr. Lakatos Lajos Sándort, a Szegedi Törvényszék Büntetés-végrehajtási bíróját, majd Benkó Ildikó bv. alezredes ismertette a nap programját.

BÖRTÖNVISELT APA ÉS FIA KAPCSOLATÁRÓL SZÓLT A SZEGEDIEK MŰSORA

Délelőtt a kecskemétiek és a szegediek, délután a kalocsaiak és az állampusztaiak mutatták be műsorukat. A szegediek története egy emberölésért börtönbüntetést töltő apa és fiú kapcsolatának újraéledéséről szólt, érzékeltette azokat a belső lelki konfliktusokat, amikor a fiú, apja bűnös múltjával szembesül és kapcsolatot kezdeményez vele, közelednek egymáshoz. A reflektorfényben egy olyan történet tárult a néző elé, amely napjainkban is megesik, hiszen életszerű szituáció az, hogy a börtönlakóktól elfordulnak hozzátartozói és a kint élőket kiközösíti szűkebb környezete.

A KALOCSAIAK JUTOTTAK TOVÁBB A DÖNTŐBE

Az előadások után a zsűri hosszú tanácskozás után úgy döntött, hogy a IV. Országos Börtönszínházi Találkozó döntőjére a Kalocsai Fegyház és Börtön irodalmi színpada jut tovább, amelynek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet ad otthont az ősz folyamán. A kalocsai irodalmi színpados elítéltek erre a rangos eseményre meghívhatják két családtagjukat. A felkészülésben és az előadáson résztvevő összes fogvatartott kreditpontokat kap intézetétől.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotó: bv.gov.hu

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!