Botrány: pályázati pénzek elszámolásával csaltak Csongrád-Csanád vármegyében, három polgármester ellen emeltek vádat

1 nap ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség három polgármesterrel és egy társukkal szemben, akik két megyebeli kistelepülés önkormányzata által elnyert pályázati pénzek elszámolásával csaltak – áll az ügyészség hétfői közleményében.

Mint kiderült, a vádirat szerint a két megyebeli település képviseletében eljáró vádlottak 2017-ben konzorciumot hoztak létre és 27 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el egy, a helyi közösségek erősítésére meghirdetett pályázaton.

AZ ÖNKORMÁNYZATOK DOLGOZÓI SZERVEZTÉK A RENDEZVÉNYEKET

A pályázat keretében megvalósítandó programok szervezésére szerződést kötöttek egy céggel, mely évente sportnap, egészségnap és más rendezvények lebonyolítását vállalta. A valóságban a rendezvényeket nem az azokat kiszámlázó magáncég, hanem jelentős részben önkormányzati intézmények dolgozói szervezték, és bonyolították le.

KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁSSAL VÁDOLJÁK ŐKET

Az önkormányzatokat a 2018. októbere és 2020. októbere közötti pályázati elszámolások során képviselő polgármesterek településenként 8,5 millió és 2,7 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a hazai és az uniós költségvetésnek, mely az eljárás során maradéktalanul megtérült. A vádlottakat és a részükre az elszámolásokhoz a fiktív céges számlákat kiállító társukat a járási ügyészség költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja. Bűnösségükről a Szegei Járásbíróság dönt majd.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!