Daniel Craig: Felesége vajon mit szól az új filmjéhez?

2 órája ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Daniel Craig vadonatúj, Queer című erotikus filmdrámájának forgatása tavaly nyáron fejeződött be Rómában, a híres Cinecittá stúdióban, és most a velencei filmfesztiválon volt a premierje. A negyvenes évek Mexikójában játszódó történet egy ott élő amerikai férfi szenvedélyes szerelmét meséli el egy fiatalember iránt, Craig filmbeli vágyának tárgyát egy harmincéves színész, Drew ­Starkey alakítja.

Bevállalta a pikáns jeleneteket

Az alkotás fogadtatása vegyes volt, a korábbi James Bond alakítását viszont pazarnak és szívszorítónak írták le a kritikusok. Merész szexjelenetekben sincs hiány a két férfi között, mint Craig elmondta, szerették volna minél természetesebben és érzékenyebben megmutatni ezt a románcot. Az izompacsirta filmsztárt eddig nagyon más szerepekben láthattuk, a menő macsóság csúcsát jelentő 007-es ügynökkel pedig egyenesen összeforrt a neve, hiszen ötször bújt Bond szmokingjába 2006 és 2021 között. Azóta a Queeren­ kívül nem sokat forgatott, csak a Tőrbe ejtve krimisorozat folytatásaiban bukkant fel Benoit­ Blanc detektív szerepében – ennek a következő részét is leforgatták már, a nézők jövőre láthatják majd a Netflixen.

A Queer című filmben teljesen más oldalát mutatja, mint a Bond-filmekben (Fotó: Profimedia)

30 éve kezdődött a kapcsolat

Az viszont a Queernek köszönhető, hogy végre újra együtt láthattuk Craiget a feleségével, akivel alig-alig sikerül őt közösen lencsevégre kapni, olyan rejtőzködő életet élnek. Most viszont mindketten ott voltak Velencében a film premierjén. Az apai ágon magyar származású Rachel Weisszel lassan másfél évtizede vannak együtt, még 2010-ben szerettek egymásba az Álmok otthona című közös filmjük forgatásán. Pedig már sokkal régebb óta jóban voltak, sőt tizenöt éves barátság fűzte őket egymáshoz, mielőtt összejöttek! Még 1994-ben játszottak először együtt egy színházi darabban, amelyben, mintegy megelőlegezve a jövőt, szerelmespárt alakítottak. Rachel később bevallotta: rögtön nagyon vonzódott jóképű kollégájához, csakhogy az akkor alig 26 éves Craig már nős ember volt, ráadásul kisgyerekes apuka. Így annak idején nem lett románc a találkozásból, kialakult viszont egy tartós, szép barátság. Így amikor bő másfél évtizeddel később újra együtt dolgoztak, már jól ismerték egymást. És aztán teret is adtak a köztük levő vonzalomnak.

Hosszú idő után ismét együtt láthattuk Rachel Weiszt és Daniel Craiget a vörös szőnyegen (Fotó: Getty Images)

Reflektorfény? Kösz, nem!

A házasok egyformán nehezen viselik a hivatásukkal járó állandó reflektorfényt, így ha épp nem kell valamelyik filmjüket népszerűsíteniük, mindig elbújnak a kíváncsi tekintetek elől. A rejtőzködésben annyira jók, hogy immár hatéves kislányukról talán totyogós korában láthattunk utoljára fotót. A neve is csak véletlenül derült ki, amikor már felnőtt féltestvére, a Craig fiatal kori házasságából született Ella pár éve egy karácsonyi mézeskalács házikóról posztolt fotót az Instagramon, amelyre cukormázzal fel volt írva az összes családtag neve. Így tudta meg a világ, hogy a házaspár közös csemetéjét Grace-nek hívják. Van még egy ritkán látott családtag: a színésznő nagyobbik csemetéje, Henry, aki korábbi élettársától, a rendező Darren Aronofskytól született. A fiú idén lett nagykorú, májusban ünnepelte a 18. születésnapját. Craig pótapának is bevált, remek a viszonya a tinédzserrel. Azt még nem tudni, ő is a filmes világban köt-e majd ki, mint a színész 32 éves nagylánya, aki Ella Loudon néven lett színésznő, és már jó pár filmben szerepelt.

Lesz közös filmjük?

Bár Craig felnőtt lánya, Ella az édesanyja családnevét viseli – nem akart a híres papa hátán felkapaszkodni –, le sem tagadhatná híres felmenőjét, hiszen az ő vonásait és átható kék tekintetét örökölte. Apjával szoros a viszonyuk, alig várják, hogy egyszer együtt dolgozzanak egy filmben.

Kiemelt kép: Getty Images

The post Daniel Craig: Felesége vajon mit szól az új filmjéhez? first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!