Egy 9 éves kisfiú lett Európa sikítóbajnoka

1 hét ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Nemrég rendezték meg Belgiumban a sirálysikítás Európa-bajnokságot, amit a tengerbiológusokból álló zsűri legnagyobb meglepetésére egy kilencéves brit kisfiú, a Chesterfieldből származó Cooper nyert meg fölényesen – számolt be a BBC.

A Sirályfiú becenevet kiérdemlő fiatalember a radioaktív pókcsípés hatására Pókemberré váló Peter Parkerhez hasonlóan azután akart emberi sirállyá válni, hogy egyszer a tengerparton elfogyasztott uzsonnája, egy tonhalas szendvics megtetszett egy madárnak, ami a zsákmány megszerzése érdekében megcsípte. De a kis Cooper ennek ellenére nagyon jó véleménnyel van a sirályokról.

Úgy érzem, hogy nagyon kedves állatok, a hangjuk miatt szeretem őket. (…) Néha kicsit ijesztőek tudnak lenni, és még mindig óvatos vagyok, ha a tengerparton eszem

– nyilatkozta a győzelme után a fiatal sikítóbajnok, aki azt is elárulta a brit közmédiának, hogy a tengerparti étkezésekhez azóta egy sátrat is használ a biztonság kedvéért. „Az utolsó étkezésem a tengerparton egy fagyi volt” – folytatta a kisfiú.

Cooper anyukája, Lauren pedig azt mesélte, hogy először nagyon idegesítő volt, amikor a fia elkezdte utánozni a sirályokat, de aztán rájöttek, hogy mennyire élethűen csinálja. „Az emberek elkezdtek megfordulni és keresni a sirályt” – mondta.

A család egyébként a véletlennek köszönhetően ismerkedett meg a versennyel, amit Cooper most megnyert, amikor egy idegen férfi egy játszóházban meghallotta, ahogy sikítozik, és javasolta neki, hogy induljon el a bajnokságon.

Cooper produkciója annyira lehengerlő volt, hogy a maximálisan kiosztható 100 pontból 92-t kapott a zsűritől, amivel nemcsak a fiatalkorúak kategóriáját nyerte meg, hanem összességében is ő szerezte a legtöbb pontot az Európa-bajnokságon.

A verseny helyszínére, a De Panne nevű belga tengerparti kisvárosba a kisfiú a szerencsehozó kabalafiguráját is  – egy kis sirály, amit ő Stephennek nevez, szigorúan „ph”-val írva, de a szülei Steven Seagal után egyszerűen csak Steven Seagullnak hívják (a seagull a sirály szó angol megfelelője).

Sikerült többféle sikítást is beillesztenie az előadásába, és mindegyik lenyűgözően hasonlított egy valódi sirály különböző sikításaira. (…) Valójában számomra nemcsak a fiatal résztvevők közül volt a legjobb, hanem a bajnokság összes résztvevője közül is

– méltatta Cooper produkcióját a zsűri egyik tagja, Jan Seys tengerbiológus.

The post Egy 9 éves kisfiú lett Európa sikítóbajnoka first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!