Egy házalótól vett gombát, most májátültetésre vár a családanya

2 órája ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Májátültetésre vár egy ipolyvecei édesanya, akit gombamérgezés miatt vitt el a mentő a napokban. Mint a Tények riportjából kiderül, a mérges gombát egy helyi házaló kínálta a nőnek. Egy másik, ehető fajtával téveszthette össze az eladásra kínált gombát.

Ráadásul nem a családanya volt az egyetlen, aki vásárolt belőle, a többiek azonban időben észrevették, hogy nem ehető gombáról van szó. “A hölgy hozzánk is eljött és felajánlott egy nagy, úgynevezett rizike gombát. Nem nézett ki nagyon jól. (…) De elfogadtuk, ám nem ettünk belőle, odaadtuk a csirkéknek, de még ők sem ették meg” – nyilatkozta egyikük. A házaló állítólag a rizike gombával keverte össze az úgynevezett sárga tejű tejelő gombát, ami azonban mérgező.

 

Egy gombaszakellenőr szerint mindig ajánlott bevizsgáltatni a gombát, ha azt nem boltban vagy piacon vásároltuk. Ezt az összes magyar piacon ingyen megtehetjük.

A Tények információi szerint a gombamérgezés miatt az intenzívre került nő jelenleg a Péterfy Sándor Utcai Kórházban vár májátültetésre. 

A gombaszezonban amúgy nemcsak a mérgező fajták okozhatnak problémát, hanem a helytelenül elkészített ételek is.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post Egy házalótól vett gombát, most májátültetésre vár a családanya first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!