Fejlesztik az EuroVelo13 nemzetközi kerékpárút-hálózatot Szegeden és a vármegyénkben

4 hete ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Nagy örömmel tölt el, hogy vita nélkül, zökkenőmentesen sikerült Mórahalom önkormányzatának, mint konzorciumvezetőnek Röszke, Ásotthalom, Szeged, Újszentiván és Tiszasziget képviselőjével összeállítani és aláírni az „EuroVelo13 nemzetközi kerékpárút-hálózat aktív turisztikai fejlesztése Csongrád-Csanád vármegyében” című konzorciumi megállapodást” – jelentette be a remek hírt Mórahalom polgármestere, Nógrádi Zoltán.

Mint kiemelte, “a mintaértékű együttműködés reményeink szerint nagy hasznára lesz nemcsak a kerékpárosoknak, de az aktív turisztikai szolgáltatásokkal foglalkozó szereplőknek is. A pályázat során Mórahalmon három helyszínen, a turisztikai iroda mellett, az Ezer Év Parkjában és a Bivalyrezervátumnál telepítünk pihenő és szolgáltató helyeket a biciklisek számára” – emelte ki.

SZEGEDEN ÖT HELYSZÍNEN FEJLESZTENEK

A témával kapcsolatban Szegedről Nagy Sándor is megszólalt. A közösségi oldalán kiemelte, hogy “a célunk, hogy Szeged és környezete kerékpáros turisztikai szolgáltatásait fejlesszük Európai Uniós forrásból az Eurovelo 13-as nyomvonal mentén. A fejlesztés Szegeden öt helyszínen fog megtörténni, kerékpáros pihenők, szervízállomások, útirány jelző táblák és elektromos biciklikhez szükséges töltők is telepítésre kerülnek.”

Fotó: Nagy Sándor FB.

A VASFÜGGÖNY ÚTVONAL

Az EuroVelo 13, vagyis az Iron Curtain Trail (magyarul: Vasfüggöny útvonal) az EuroVelo nemzetközi kerékpárúthálózatának tizenharmadik vonala, amely Kirkenesből az egykori vasfüggöny mentén Bulgáriába tart. Egyike annak a három EuroVelo útvonalnak, amely Magyarországon is áthalad. Az Iron Curtain Trail a nevét arról kapta, hogy az egykori vasfüggöny nyomvonalát igyekszik követni, összesen 20 országon keresztül. Ez az EuroVelo-útvonal érinti egyébként a legtöbb országot az eddig a hálózatban. A kiindulópontja a norvég település, Kirkenes, a végállomás pedig a Fekete-tenger Bulgáriában.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!