Gyerekként Ronaldós poszterekkel volt tele a szobája, most csapatkapitányként nézhet szembe példaképével

2 napja ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Sok profi futballista már egészen gyerekkora óta követi Cristiano Ronaldo sportkarrierjét, és míg kicsinek aláírásokért várakoztak, addig akadt olyan, aki felnőttként már ellenfélként találkozott vele a pályán. 

Nemrég például a 8 éves Szoboszlai Dominikról került elő egy fotó, miközben a portugál csapatkapitányt vezette pályára. Ekkor mindössze 3 ember választotta el attól, hogy találkozzon a világklasszissal, azonban arra is volt esély, hogy az idei Európa-bajnokságon immár csapatkapitányként nézhet szembe vele a pályán. 

Kylian Mbappé óriási Ronaldo rajongó volt

A francia csapatkapitány, Kylian Mbappé gyerekként nagy rajongója volt Christiano Ronaldónak. Azt mondják, hogy minden gyereknek van egy saját szuperhőse, akire példaképként tekint és akit bálványoz. Mbappé-nál ez nem más volt, mint a portugál csapatkapitány. 

Real Madrid szurkoló, a példaképe pedig Christiano Ronaldo

– idézi a Mirror Mbappé édesapjának 2016-os nyilatkozatát. Édesapja azt is hozzátette, hogy a francia csapatkapitány régebben órákat töltött azzal, hogy videókat nézzen a klasszisról az interneten. 

Ezt igazolja a játékos gyerekkori szobájának fala is, hiszen ebben az időszakban szinte alig maradt üres hely a Christiano Ronaldós poszterek mellett. Ekkor több kép is készült a tinédzserről, aki büszkén fotózkodott példaképével.

Mbappe Reveals How Cristiano Ronaldo Inspired Him in A Moving Letter.

"Dear Christiano

It's really hard to pay you a proper tribute, to find the right words. So, I'll keep it simple: You completely changed my life." pic.twitter.com/CnPB8bpD5O

— Ice-t Piliso © (@Ice_tPiliso) December 19, 2022

Pénteken a gyerekkori példaképe ellen lép pályára az Európa-bajnokságon

Az Európa-bajnokság negyeddöntőjében Kylian Mbappé gyerekkori példaképe ellen fog pályára lépni, mint csapatkapitány a csapatkapitány ellen. Olykor “furcsa” játékot űz a sors, hiszen nem ez volt az első eset, hogy a két klasszis osztozott a pályán. 

Kylian Mbappé és Christiano Ronaldo

Kylian Mbappé és Christiano Ronaldo (Fotó: Getty Images)

Mbappé még be sem került a francia válogatottba, amikor a 2016-os Európa-bajnokságon a portugál válogatott – élén Ronaldóval – legyőzte Franciaországot. Egy évvel később azonban összehozta őket a sors, ugyanis a  2017-18-as Bajnokok Ligájában a Real Madrid – Ronaldo akkori csapata –  5-2-re verte Mbappé klubcsapatát. A két sportoló már az előző Európa-bajnokságon is játszott egymás ellen, azonban Mbappé ekkor még nem volt csapatkapitány. 

The post Gyerekként Ronaldós poszterekkel volt tele a szobája, most csapatkapitányként nézhet szembe példaképével first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!