György herceget elválasztják a családjától

2 hónapja ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Hamarosan megváltozik Vilmos herceg és Katalin hercegné elsőszülött fiának élete. Az udvari protokoll ugyanis nem csak arról szól, hogyan kell viselkedni, öltözködni, kivel hogyan illik beszélni, a biztonságuk érdekében is szigorú előírásoknak kell megfelelniük a királyi család tagjainak. Minél magasabb rangban van valaki, annál több és keményebb szabályt kell betartania. Akkor is, ha még gyerek. Egy különös, ám tulajdonképpen érthető szabály szerint, amint György herceg betölti 12. életévét – erre 2025 júliusában kerül sor –, már nem utazhat sehová a szüleivel és a testvéreivel együtt.

Nem ez az egyetlen, hétköznapi ember számára furcsa szabály. A királyi család tagjai külföldön nem fogyaszthatnak akármilyen ételt, az idősebb monarchia tagok – vészhelyzet esetére – a vércsoportjuknak megfelelő vérrel kell, hogy utazzanak, és két trónörökös nem repülhet ugyanazzal a géppel.

2025-ben tehát meg fog változni György herceg utazási protokollja – minderről Károly király korábbi pilótája egy podcastban. Graham Laurie elárulta azt is, hogy annak idején Vilmos herceg is betartotta ezt a szabályt, 1994-től már nem utazott egy repülőn a családjával. Ettől az előírástól egyébként csak Erzsébet királynő külön engedélyével lehetett eltekinteni – idézte a pilótát a brit Marie Claire.

Kiemelt kép: Getty Images

The post György herceget elválasztják a családjától first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!