Hatóság elleni erőszakkal gyanúsítja Iványi Gábort a Fővárosi Nyomozó Ügyészség

4 hete ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Azzal gyanúsítja a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Iványi Gábort, hogy a két évvel ezelőtt, 2022. február 21-én a Dankó utcában tartott, előre be nem bejelentett NAV-razzia során a vezetésével a hatóság elleni erőszak történt – mondta a Népszavának a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezető lelkésze azután, hogy csütörtök reggel kijött a vádhatóság épületéből, ahova gyanúsítottként idézték be.

2021. február 21-én az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai székházában tartott, előre be nem jelentett razzia kapcsán meghirdetett szolidaritási akcióra nagyjából 150 ember gyűlt össze, köztük ellenzéki politikusok és a sajtó munkatársai is.

A sajtótájékoztató után Iványi megpróbált visszamenni az épületbe, de a NAV munkatársai nem engedték be. Iványi az ajtóban állt meg, az újságírók gyűrűjében, ahol lökdösődés alakult ki, eközben emberek kezdtek bemászni egy létrán az épületbe. Végül az adóhivatal emberei beengedték Iványit is, több országgyűlési képviselő kíséretében.

Iványi most azt mondta, az ügyészek azzal vádolják, hogy a vezetésével hatóság elleni erőszak történt azon a két évvel ezelőtti napon, amit ő alaptalan gyanúsításnak tart, ezért nem tett vallomást az ügyben. Megjegyezte: a hatóság elleni erőszak büntetési tétele 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!