Vérdíjat tűztek ki egy delfin gyilkosára

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Március 13-án sodorta partra a víz egy fiatal palackorrú delfin tetemét a louisianai Cameron Parish egyik strandján. Boncolása során kiderült, hogy halálát lövések okozták, golyót találtak többek közt az agyában, a szívében és a gerincében is.

A tengeri emlősök védelméről szóló törvény értelmében a vadon élő delfinek elpusztítása, bántalmazása, zaklatása, de még etetése is tilos, a törvényt megszegők 100 ezer dolláros pénzbírsággal és egyéves börtönbüntetéssel is számolhatnak írja az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal (NOAA) közleményére hivatkozva az IFLScience. A NOAA most

20 ezer dollár, azaz több mint 7,2 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, akinek információja a jogerős ítélethez, vagy büntetés kiszabásához vezet.

De minek lövöldöz valaki a legintelligensebbnek tartott emlősökre? Sőt, 2002 óta már vagy harminc delfint regisztráltak, amely pusztulását valamilyen fegyverrel okozták. Csupán feltételezés, de ezek az esetek kapcsolatba állhatnak azzal, hogy sokan a hajókról etetik a delfineket. Az állatok ezért élelmet remélnek a hajók láttán, így jelentősen nő az ember-delfin találkozások száma. Emellett köztudottan szeretik megdézsmálni a halászok zsákmányát, akik ennek mondjuk úgy, nem örülnek.

A palackorrú delfineket, mint fajt egyébként nem fenyeget a kihalás veszélye, ám világszerte egyre több fenyegetéssel szembesülnek az óceánok szennyezésétől élőhelyeik elvesztésén át a halászhálókig, és mint látjuk, a fizikai erőszakig.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

The post Vérdíjat tűztek ki egy delfin gyilkosára first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!