Helyettes államtitkár lett a fideszes Pósán László felesége, aki szerint luxus nem élni a lehetőséggel, hogy a nők minden tudáshoz hozzáférnek

5 napja ezelőtt 20



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A csütörtök esti Magyar Közlönyben megjelent határozattal Orbán Viktor a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki Pósánné Rácz Annamáriát, aki a határozat közzétételét követő naptól, vagyis péntektől tölti be a pozíciót. Hogy pontosan milyen területért fog felelni, az a határozatból nem derül ki.

Pósánné a fideszes országgyűlési képviselő, Pósán László felesége, jelenleg a Debreceni egyetem oktatási igazgatója. Az új helyettes államtitkár tavaly Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült, az akkor tudósítások szerint a Debreceni Egyetem rektora mielőtt átadta volna az állami kitüntetést Pósánnénak, arról beszélt, hogy milyen is egy jó pedagógus.

Egy évvel korábban, 2022 nyarán a HAON-on jelent meg róla egy portrécikk, ebből derült ki egyebek mellett, hogy

  • magyar-latin szakos tanárként kezdte és 2014 óta a Debreceni Egyetem oktatási igazgatója.
  • Sohasem munkaidőben, inkább teljesítményben gondolkodik.
  • Akaratos és következetes a munkahelyén és a családban is.
  • A szellemi munkától a szépirodalom és a fizikai aktivitás, a sütés-főzés és a kertészkedés felé fordul, amikor teheti.
  • Nem szereti a gyorsételeket, a konyhában töltött idő alatt pedig rendeződnek a gondolatai.
  • Nem él mély meggyőződéses hitben, de katolikusként határozottan állítja: nem lennénk azok, akik vagyunk, ha nem Európában születtünk volna és élnénk nőként a 21. században.
  • Szerinte luxus nem élni a lehetőséggel, hogy a nők ma minden tudáshoz hozzáférnek.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!