Jesse Eisenberg lengyel állampolgár akar lenni: „jobb kapcsolatokat akarok kiépíteni a zsidók és a lengyelek közt”

3 hete ezelőtt 22



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Interjút adott a Głos Wielkopolski nevű lengyel lapnak a korábban a Social Network – A közösségi háló Mark Zuckerbergjét játszó, de többek közt a két Zombieland-filmben is feltűnt Jesse Eisenberg, aki többek közt arról is beszélt, hogy kilenc hónappal ezelőtt lengyel állampolgárságért folyamodott, most pedig már csak a végső aláírás hiányzik a kérvényéről – vette észre a Variety.

Az Oscar-díjra is jelölt színész elmondta:

„A családom délkeletről, Krasnystawból származik, a feleségemé pedig Łódźból, így szerettünk volna egy szorosabb kapcsolatot  Lengyelországgal. Szeretnék még többet ott dolgozni

– majd hozzátette: felnőve számtalan történetet hallott a családjáról, illetve azok a lengyelekhez fűződő kitűnő viszonyáról. A háborút közülük végül csak egyetlen, a harcok után Szczecinbe költöző férfi élte túl, aki nemrég hunyt el koronavírusban.

Eisenberg nemrég fejezte be A Real Pain (Az igazi fájdalom) című filmjének gyártását – ezt rendezőként és főszereplőként jegyzi –, ami a Sundance filmfesztiválon debütált. A munka középpontjában két unokatestvér áll, akik azért érkeztek Lengyelországba, hogy a gyökereik után kutassanak. A forgatás azokban a városokban zajlott, ahol a színész nagyszülei, illetve távolabbi ősei is éltek.

Sundance Institute

Mialatt ott dolgoztam, számos olyan embert ismertem meg, akik különböző állami pozíciókban dolgoznak. Mondtam is nekik, hogy szeretnék jobb kapcsolatokat kiépíteni a zsidók, illetve a lengyelek között. Szerintem elég szerencsétlen helyzet, hogy ezek most nem túl jók, szóval örülnék, ha segíthetnék. A családom innen származik, és a feleségemé is, szóval megkérdeztem őket: van esetleg lehetőség arra, hogy kérjem az állampolgárságot?

– mesélte a lapnak.

A színész következő munkáját New Jerseyben készíti egy színház társulatához csatlakozó, igen szégyenlős nőről, aztán a Szemfényvesztők harmadik részének gyártása is elindul – írja a Variety, ami hozzáteszi: azt Eisenberg legnagyobb sajnálatára

nem Lengyelországban, hanem Budapesten, illetve Magyarországon forgatja majd, hiszen ott jobbak az adózási lehetőségek.

The post Jesse Eisenberg lengyel állampolgár akar lenni: „jobb kapcsolatokat akarok kiépíteni a zsidók és a lengyelek közt” first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!