Korda György és Balázs Klári: „Lányunkként szerettük Molnár Csillát”

2 napja ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

1986. július 11-ét írtunk, amikor a rádió reggeli hírei­ben bemondták, hogy az ifjú szépségkirálynő, Molnár Csilla Andrea tragikus körülmények között elhunyt. Mindenkit sokkolt a hír, hiszen egy mindössze 17 éves, csoda szép, ígéretes karrier előtt álló lány dobta el magától az életét. Korda György és Balázs Klári sosem felejtik a napot, amikor épp Csilláékhoz tartottak jókedvűen – hisz régóta jó barátságot ápoltak a Molnár családdal –, a fonyódi utcába kanyarodva azonban egy villogó mentőautó fogadta őket.

Fájdalmas tanulság

Az énekesnőnek mélyen az emlékezetébe vésődött a tragikus kép, ami Molnáréknál várta őket. „Először fel sem fogtam, hogy Csilláékhoz jött a mentő, de ahogy kiszálltunk az autóból, és bementünk a házba, egyszeriben ránk zúdult a valóság. Teljesen összetörtünk. Csilla édesanyja, Marika romokban volt. Pista, az édesapja pedig egy sötét szobában, az ágyon fekve várta a segítséget, olyan rosszul volt – kezdi Klárika, akinek ma is elcsuklik a hangja, ha vissza kell emlékeznie a tragédiára. Főleg, hogy úgy tartja, minden összejátszott Csilla ellen. – Az édesapja szívgyógyszereit vette be, de ha bármi mást szed be, túléli. Ha előbb veszik észre, hogy mi történik odafent, a szobájában, akkor is megmenekül. Vagy ha nem olyan mentő indul el vele, amelyik végül visszafordul, mert nincs benne mentőorvos. Valamiért ezt a kis angyalt a Jóisten nem akarta itt hagyni a földön. De óriási tanítást hagyott maga után, a szülők többsége ugyanis azóta sokkal jobban meggondolja, hogy szépségverseny közelébe engedje-e a gyermekét.”

Molnár Csilla lelke nem bírta el a korona súlyát (Fotó: Meglepetés Archívum/fotocentral.hu)

Úgy akart élni, ahogy ők

Csilla egyébként 13 éves volt, amikor megismerte Klárikáékat, a házaspár ekkor tért be először a fonyódi éttermükbe. „Solymos Tóni ajánlotta nekünk Csilláék vendéglőjét, és valóban egy ritka kellemes, családias hely volt rendkívül finom konyhával. Egyből megszerettük, és a nyári turnék során mindig náluk ettünk. A sok találkozásból pedig szép lassan barátság szövődött közöttünk Marikával és Pistával – meséli Klárika, aki hamar a szívébe zárta a kislányukat is. – Csilla egy tiszta lelkű, jóindulatú és romlatlan kislány volt, gyönyörű és hibátlan. Teli volt vágyakkal és álmokkal. Mindig mondta, hogy úgy szeretne majd élni a férjével, ahogy mi Gyurival: szeretetben és harmóniában. Lányunkként szerettük őt – emlékszik vissza az énekesnő, aki épp Kanadában koncertezett, amikor évekkel később a kis Csillából az ország szépe lett. – Ujjongtunk Gyurival, amikor a torontói magyar újságban olvastuk: megnyerte a versenyt. Alig vártuk, hogy hazaérjünk, és Fonyód felé vegyük az irányt. Csilla később sokat panaszkodott, hogy átverik és kihasználják. Sajnáltuk, és szerettük volna segíteni, egyengetni az útját. A tragédia napján is épp egy nagy beszélgetés volt tervben a családdal. Az volt az ötlet, hogy a koncertjeink divatbemutatóval legyenek egybekötve, és mivel Csilla szépen beszélt, ő lett volna a műsorvezető. Sajnos idáig már nem jutottunk el…”

Korda György szíve elszomorodik, ha meghallja az Álmodj, királylányt (Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu)

Szomorú koncert

Klárikának semmi kétsége, hogy Csilla csak azért vett be gyógyszereket, hogy ráijesszen az apjára, mert az minden lépését megnehezítette. „Pista nehezen viselte, hogy már nem a sikeres és jóképű Molnár István vállalkozóként, hanem a szépségkirálynő édesapjaként emlegetik. Hatalmaskodó ember volt, Csillának pedig elege lett. De nem akart ő meghalni! Hát fülig szerelmes volt, épp összeköltözést tervezett. Látva a boldogságát, mi Gyurival támogattuk is volna. De az élet végül közbeszólt… – komorodik el az énekesnő, aki szerint ha Csilla életben marad, napokon belül megismerkedtek volna a szerelmével, Futács Károllyal, Fonyód egykori szívtiprójával, aki nemrég könyvet is írt a történetükről. – Az a férfi, aki ennyi idő elteltével is tollat ragad, azt gondolom, soha nem dolgozta fel a szerelme elvesztését. Talán így próbál gyógyírt találni, mert tudom, ők ketten tényleg nagyon szerették egymást.” „Ma is elszorul a szívünk, ha meghalljuk az Álmodj, királylányt! Reméljük, ahol Csilla most van, az egy nyugodtabb világ, mint amiben élt” – veszi át a szót Korda György, aki hozzáteszi, életük legszomorúbb koncertjét kellett végigcsinálniuk a tragédia estéjén Balatonlellén, ahová úgy volt, Csilla is velük tart.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

The post Korda György és Balázs Klári: „Lányunkként szerettük Molnár Csillát” first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!