Messi kihagyta a maga büntetőjét, de továbbjutott Argentína

2 napja ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A címvédő argentin labdarúgó-válogatott bejutott az Egyesült Államokban rendezett Copa América elődöntőjébe, miután 1-1-es rendes játékidőt követően, büntetőpárbajban legyőzte Ecuadort. Lionel Messi történelmet írt, ő lett ugyanis a torna történetében a legtöbb játékperccel rendelkező labdarúgó.

Messi combsérülés miatt kihagyta az argentinok utolsó csoportmeccsét, ezúttal azonban már ott volt a pályán. Argentína ugyan labdabirtoklási fölényben kezdte a mérkőzést, mégis ecuadori oldalon jegyezhettük fel az első komolyabb helyzetet, amikor Sarmiento lövését védte a meccs későbbi hősévé váló Emiliano Martínez.

Félóra után kezdett el veszélyesen futballozni Argentína, majd egy szöglet után Lisandro Martínez a vezetést is megszerezte, ez volt az első gólja a válogatottban. A 60. percben egyenlíthetett volna ki Ecuador, de Enner Valencia a kapufára lőtt egy tizenegyest. A 91. percben aztán mégis megmenekült Ecuador, Kevin Rodriguez fejesénél volt tehetetlen az argentin kapus.

Egyből büntetőpárbaj következett, amely során Messi első rúgóként a lécet találta el. Emiliano Martínez ugyanakkor a segítségére sietett, kivédte az első két ecuadori próbálkozást, és mivel argentin oldalon senki más sem rontott, a címvédő jutott be a négy közé.

„A tizenegyeseknél mindig vakon bízunk a kapusunkban, ez az alapja mindennek. Leo [Messi] kihagyta a maga próbálkozását, és ez tudjuk mit jelent a csapatra nézve, akkor is elő tudott lépni. Nem annyira élvezetes így nyerni. Persze örülünk, hogy továbbjutottunk, de én annyira nem élveztem” – mondta Lionel Scaloni, Argentína szövetségi kapitánya, aki mindenkit megnyugtatott Messi állapotát illetően, a játékost végig faggatták, jól érzi-e magát, és még a meccs hajrájában is azt jelezte, hogy igen.

Venezuela vagy Kanada várhat majd az argentin labdarúgó-válogatottra a négy között.

Copa América, negyeddöntő

Argentína – Ecuador 1-1 (1-0) – 11-esekkel: 4-2

Kapcsolódó
Csak kiderült, hogy büntetőt kellett volna adni Vinícius Jr. felrúgásáért
Elismerte a dél-amerikai szövetség, a Conmebol, hogy a rosszul döntött a videobíró, amikor nem lépett közbe Brazília és Kolumbia csoportmeccsén a Copa Américán.

The post Messi kihagyta a maga büntetőjét, de továbbjutott Argentína first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!