Milák edzője: Messze vagyunk még attól, ami neki az ideális szint

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Milák Kristóf egy év kihagyás után az április elejei országos bajnokságon tért vissza versenyzéshez, ahol teljesítményével nem csak az úszást követő közvéleményt, hanem a szakmabelieket is meglepte, azonban még sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy a párizsi olimpián meg tudja védeni a címét 200 méter pillangón.

Virth Balázs, Milák edzője a Sportádiónak nyilatkozva elmondta, kíváncsian várta, hogy mire képes versenyzője kilenc hónap kihagyás után. Virth arra számított, hogy 50 méteren jól fog úszni, 100-on közel lesz a legjobb idejéhez, míg 200-on el fog maradni jóval tőle – ami nagyjából be is jött az úszó-mesteredző szerint. Milák végül öt arannyal és egy ezüstéremmel zárta az ob-t: 50, 100 és 200 méter gyorson, valamint 100 és 200 pillangón elsőként csapott célba, míg 50 méter pillangón Szabó Szebasztián mögött második helyezést ért el.

Virth szerint ahhoz képest, amire előzetesen a szakma számított pozitívak az érzései, azonban ha Milákot magához viszonyítjuk, akkor egyelőre elmarad attól, ahol tavaly ilyenkor tartott:

Tavaly ugyanebben az időszakban 1:52:58-at úszott, most ettől elmaradt két másodperccel, ami a medencében négy méter, ez azért jelentős.

Milák országos bajnokságon mutatott szereplését látva sokan már arról beszéltek, hogy megvédheti címét 200 méter pillangón a párizsi olimpián, azonban Virth szerint ehhez még sokat kell javulnia:

„A versenyen látszott, hogy Kristóf erősnek erős, gyorsnak gyors, de állóképességben ehhez még sokat hozzá kell tenni a hátralevő időben. Az edzéseken is éreztem, hogy állóképesség terén messze vagyunk még attól, ami neki az ideális szint. Ha a hiányosságokat pótoljuk, akkor lehet esélye, de azért nem ilyen egyszerű ez.”

A következő 6-8 hét kulcsfontosságú lesz az állóképesség visszaépítése szempontjából. Ehhez a munkához jól jönnek majd a május végi és június eleji  Mare Nostrum versenyek, valamint a júniusi belgrádi Európa-bajnokság.

Kapcsolódó
Edzője cáfolta a Milák Kristófról terjedő pletykát
Virth Balázs abban bízik, hogy elég idő lesz az úszó állóképességét pótolni az olimpiáig. Elárulta, Milák Kristóf nem készült Ausztráliában.

The post Milák edzője: Messze vagyunk még attól, ami neki az ideális szint first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!