„Profilidegen” volt a Pestisrácok, újságíróit átvette az Origo

2 napja ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Július elsejétől az Origót és a Magyar Nemzetet is működtető, a KESMA-hoz tartozó Mediaworks Hungary Zrt. alkalmazottjaként tevékenykedik tovább Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője (képünkön) és a revolverlap teljes csapata, az eddigi cég, a Vaszily Miklós tulajdonában lévő Media Vivantis Zrt. helyett – írta a Media1 hivatalosan is megerősített információi alapján. Ezentúl tehát a szerkesztőség tagjai a Mediaworks alkalmazásában tevékenykednek.

A Media1 információi szerint a pestisracok.hu kiadói jogai maradtak ugyan a Vaszily Miklóshoz, a TV2 Média Csoport Zrt. igazgatósági elnökéhez tartozó Media Vivantis Zrt.-nél, de a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) cége, a Mediaworks Hungary Zrt. végzi július elsejétől a tartalomgyártást a PestiSrácok oldalán.

Sajtóperek esetén továbbra is a Media Vivantis Zrt.-t idézi be a bíróság, a jogi felelősség az övék marad, de vesztes perek esetén elszámolnak a Mediaworks-szel

– közölte a Média1. A portál szerint a változásokban szerepe volt annak, hogy Huth Gergely és Vaszily Miklós között évek óta súrlódások voltak, amire már 2021-ben is volt példa, amikor Vaszily vizsgálatot indított Huthék költései miatt.

A Media1 elérte Vaszily Miklóst, aki megerősítette, hogy július 1-jétől Huth Gergelyék már nem a Media Vivantis munkatársai, a PS tartalomgyártása a Mediaworkshöz került át tőlük, míg a kiadói jogok megmaradtak náluk. Vaszily a változásokat azzal magyarázta, a Media Vivantis a műsorgyártásra kíván fókuszálni, „profilidegen” volt a PestiSrácok működtetése.

Vaszily, amellett, hogy a Media Vivantis tulajdonosa és a TV2 Zrt. igazgatósági elnöke, az Indexet is működtető Indamedia Zrt. társtulajdonosa is.

The post „Profilidegen” volt a Pestisrácok, újságíróit átvette az Origo first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!