Rolleres száguldozott az M5-ösön, védőfelszerelés sem volt rajta – hajmeresztő jelenet

1 nap ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Körülbelül 75 kilométeres sebességgel száguldozott egy e-rolleres az M5-ös autópálya bevezető szakaszán – számolt be a Tények. A férfi ráadásul nem viselt semmilyen védőfelszerelést, bukósisakot sem. A hajmeresztő jelenetet egy, mellette elhaladó autós videózta le. Mint a felvételen is jól látszik, a vakmerő rolleres a kocsiktól csupán pár centire haladt el.

Egy, a Tényeknek nyilatkozó, vezetéstechnikai szakértő szerint akár tragédia is történhetett volna. “Alapvetően védőfelszerelés nélkül ilyen sebességgel közlekedni önmagában a 19-re laphúzás, mert ilyen sebességnél bármilyen kisebb megingás azonnal eséssel végződik. A fejnek, illetve a törzsnek mindenféle sérülése az ilyenkor hatványozott” – hangsúlyozta Kőrös András, aki szerint már egy kisebb bukkanó is hatalmas balesetet okozhatott volna.

Jelenleg még nincsenek pontos szabályok a rollerekre, de az új KRESZ – ami várhatóan jövő tavaszra készül el – rendezi ezt a problémát. “Nem teljesen körbejárt még jogilag az elektromos rollereknek a helyzete, de azért már elég sok mindenhez lehet tartani magunkat. Az egyik például, hogy ez a sebesség, amivel ez az elektromos roller halad, az 25 kilométer feletti, és a jelenlegi állásfoglalás alapján ez már segédmotornak minősül. Ebből fakadóan kéne rá jogosítvány, kéne bukósisak, meg kéne a biztosítás” – jegyezte meg a szakértő.

Nemrég egy hasonló eset tragédiával végződött: akkor meghalt egy rolleres férfi Szabolcsban, mert egy kátyú miatt elesett és súlyosan beverte a fejét. Nagy sebességgel ment, és ő sem viselt védőfelszerelést. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post Rolleres száguldozott az M5-ösön, védőfelszerelés sem volt rajta – hajmeresztő jelenet first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!