Talált egy 50 éves pénztárcát, elállt a szava, mikor rájött, kié

2 hónapja ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A New Yorkban élő Anton Lulgjuraj rutinos kincskereső: aki házhoz hívja, azt megszabadítja a padlásán, garázsában vagy pincéjében uralkodó káosztól, tüzetesen átvizsgálva a mások számára feleslegessé vált tárgyákat.

régi pénztárca

Fotó: Getty Images – Stas_V

Nem pénzzel, felejthetetlen élménnyel gazdagodott

Nagy álma vált valóra, amikor egy kiürítésre váró raktárban egy zárt öltözőszekrényre bukkant, amiről akkor még nem sejtette, micsoda kincset rejt. Az öreg szekrényt egy vadászrepülőt vezető pilóta használta, és az egyenruhái mellett a szívének kedves dolgokat is ebben tartotta.

Mikor a kincskereső néhány ügyes mozdulattal leszerelte a lakatot, egy kopott ládikára lett figyelmes, amiben egy több mint öt évtizede ott porosodó pénztárcát talált. A bukszában nem dollármilliók lapultak, hanem több más mellett egy olyan fotó, aminek az eszmei értéke hatalmas. 

Talált benne egy Kaliforniában használatos jogosítványt, amit a ’60-as évek végén állítottak ki, az akkor 20 esztendős Diane Hall nevére. Anton tovább kutakodott, és a kezébe került még egy színészigazolvány és néhány megsárgult fotó.

Bár Diane Hall neve semmit sem mondott a kincsvadásznak, a színészigazolvány felkeltette az érdeklődését, így nyomozásba kezdett. Hamar rájött, hogy a vezetői engedély és a többi személyes tárgy a világhírű Diane Keatonhoz tartozik, aminek hallatán először a lélegzete is elállt.

 YouTube pillanatkép

Kép forrása: YouTube pillanatkép

Jót nevetett régi fotóján a színésznő

Az esélytelenek nyugalmával írt a közösségi oldalán a Minden végzet nehéz (és sok másik film) sztárjának, mert szívesen visszaszolgáltatta volna neki elkallódott tulajdonát. 

„Szerintem, aki elhagy egy pénztárcát, a szíve mélyén mindig reménykedik benne, hogy a becsületes megtaláló visszajuttatja hozzá” – magyarázta Anton, aki sokáig nem kapott választ a színésznőtől. Amikor azonban a New York Daily News újságírójának elmesélte a történetet, lehetőséget kapott, hogy a bukszát visszaküldje Diane Keatonhoz.

A 78 éves filmcsillagot nagyon meghatotta a kincsvadász gesztusa, és maga is megosztotta a rajongóival, ami történt: „Előkerült a pénztárcám, amit több mint 50 évvel ezelőtt veszítettem el. Szívből köszönöm Lulgjuraj úrnak, hogy visszakerülhetett hozzám! Nézzétek, milyen hihetetlen frufrum volt akkoriban!” – viccelődött Keaton, aki arra kérte Antont, hogy vegye fel vele a kapcsolatot.

A színésznő azt mesélte, hogy konkrétan ennek a bukszának az elvesztésére nem emlékszik, aminek igazán egyszerű oka van: menthetetlen pénztárca-elhagyó.

Nyitókép: Getty Images – Stas_V és YouTube pillanatkép, Forrás: Via

The post Talált egy 50 éves pénztárcát, elállt a szava, mikor rájött, kié first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!