A walesi kormány törvényben tiltaná be a politikusok hazudozásait

2 napja ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Munkáspárt vezette walesi kormány törvényben tiltaná be, hogy hazudhassanak a politikusok. A törvényről kedden vitáztak a walesi parlamentben, ahol Mick Antoniw, a kormány főtanácsosa kijelentette, hogy a jogszabályt a két év múlva esedékes következő walesi választások előtt vezetnék be.

„A walesi kormány 2026 előtt törvényt fog előterjeszteni a szándékos megtévesztésben bűnösnek talált tagok és jelöltek kizárásáról független bírósági eljárás keretében” - mondta.

A törvény részletei még kidolgozásra várnak, de Antoniw együttműködésre szólította fel a pártokat.

A Munkáspárt tagjai szerint történelmi pillanat a törvény meghozatala, amely leküzdi azt az „egzisztenciális fenyegetést”, amelyet a politikában való hazugság jelent a demokráciára nézve.

A szenvedélyes keddi vita során Alun Davies, a Munkáspárt képviselője azzal vádolta meg a walesi toryk vezetőjét, Andrew RT Daviest, hogy kedden korábban „szándékos hazugságot” tett közzé az X-en, miszerint a Munkáspárt havi 1600 fontot akar fizetni az illegális bevándorlóknak. Davies szerint az ilyen hazugságok akadályozzák meg, hogy valódi politikai vitát folytassanak. (Guardian)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!