Cser-Palkovics sajnálja, hogy az államtitkár menesztette Székesfehérvár menő gimnáziumának igazgatóját

2 napja ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A következő igazgatói ciklusra benyújtott pályázatom államtitkári döntés alapján nem nyert támogatást. A fentiek alapján a megbízatásom 2024. augusztus 14-én megszűnik

– tájékoztatta a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium igazgatója, Horváth József szülőket

A váratlan döntésről a városi portál is beszámolt kiemelve, hogy a pályázat elutasítása indoklás nélkül történt, miközben más pályázó nem volt a pozícióra.

A Székesfehérvár.hu szerint Horváth József 2022-ben Székesfehérvár oktatásáért díjban részesült, ráadásul a tantestület és a diákság 100 százalékos támogatását is élvezi, miután vezetése alatt az iskola a megye és a város legjobb és legnépszerűbb intézményévé vált. A diákok petíciót is indítottak, amelyben a Vasvári teljes közössége nevében kérik a döntés megváltoztatását. A petíciót csütörtök délutánra több mint négyezren írták alá.

Csatlakozott a Horváth mellett kiállókhoz Cser-Palkovics András fideszes polgármester is, aki Facebook-oldalán közölte: személyesen is sajnálja a döntést, mert az elmúlt években jó munkakapcsolatot és együttműködést alakult ki közte és az igazgató között.

Cser-Palkovics hangsúlyozta, hogy „a döntésre – a jogszabályok alapján – sajnos nem lehetett ráhatása, vagy akár rálátása önkormányzatnak”. Azt írta, hogy a leváltás további nehézséget is okoz, mert a Modern Városok Program Vasvári Gimnáziumra vonatkozó része most indul. A polgármester szerint a közel 3 milliárd forintos teljes felújítás és bővítés miatt az iskolának ki kell költöznie a következő két tanévre az épületéből, ennek levezénylésében pedig fontos szerepe lett volna Horváth Józsefnek.

Reagált a hírre Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is, aki érthetetlennek nevezte a döntést és aki szerint a város, az intézmény, és a tanulók érdeke is az, hogy Horváth József maradjon a Vasvári igazgatója.

The post Cser-Palkovics sajnálja, hogy az államtitkár menesztette Székesfehérvár menő gimnáziumának igazgatóját first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!