Fejrúgásokkal fékezte meg a rátámadó medvéket egy japán karatemester

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kis híján medvetámadás áldozata lett egy karatemester Japánban, de az 50 éves férfi a lélekjelenlétének és két jól irányzott fejrúgásnak köszönhetően végül épségben megúszta a találkozást – írja a Daily Mail.

Fukuda Maszato a tegnapi nap folyamán meg szeretett volna látogatni egy vízesést egy Hokkaidó szigetén található kisvárosban, Nayoróban, amikor a túra elején váratlanul arra lett figyelmes, hogy két medve – feltételezhetően egy usszuri barnamedvepár – bujkál a bokrok között.

Majd az egyik állat szinte azonnal el is indult az irányába.

Az életét féltő karatemester ekkor úgy döntött, hogy nem várja meg, amíg rátámad a féltonnás és nagyjából másfél méter magas medve, hanem inkább akcióba lendül.  „Úgy gondoltam, hogy lépnem kell, különben megölnek” – mondta az STV nevű japán csatornának nyilatkozva.

Fukuda végül csodával határos módon csak könnyebb sérüléseket szenvedett a medvékkel való találkozásakor, mivel a közelébe lépő ragadozót kétszer is fejbe rúgta, amitől mindkét állat annyira megijedt, hogy faképnél hagyták. Ő pedig gyorsan visszament az autójához, ahonnan még egy videót is készített a medvékről, amik ekkor még mindig őt lesték a távolból.

Egyszerűen szerencsém volt. A medve elfutott, így megmenekültem, de ha a medve csak úgy rám vetődött volna, esélyem sem lett volna

– emlékezett vissza az 50 éves harcművész.

A brit bulvárlap szerint egyébként az elmúlt egy hónapban több mint 100 medveészlelést jelentettek be ezen a környéken, ezért a hatóságok fokozott óvatosságra intik a helyi erdőkben túrázókat.

The post Fejrúgásokkal fékezte meg a rátámadó medvéket egy japán karatemester first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!