Felfújható matracon akart megszökni Ukrajnából egy férfi, hogy ne sorozzák be

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Felfújható matracon akart Ukrajnából a Dnyeszter folyón keresztül Moldovába szökni egy férfi, hogy elkerülje a katonai szolgálatot, de elfogták, közölte szerdán az ukrán határőrszolgálat.

A hatóság Telegram-oldalán közzétett videófelvételén látszik, hogy a férfinak már elég messze sikerült eltávolodni a parttól. A határőrszolgálat szerint a férfit sem a Dnyeszter gyors sodrása, sem szélessége nem rettentette vissza elhatározásától. A szökevényt végül csónakon érkező határőrök fogták el.

A hatóság felhívta a figyelmet arra, hogy a mozgósítást elkerülő hadköteles már kétezer eurót kifizetett a szökési kísérlet megszervezőinek az általuk kért négyezer euróból. A férfi ellen közigazgatási eljárás indult.

Andrij Demcsenko, az ukrán határőrszolgálat szóvivője hétfőn arról számolt be, hogy katonaköteles férfiak háromezertől tízezer dollárig (1,11-3,7 millió forint) terjedő összeget is hajlandók fizetni azért, hogy illegálisan átkelhessenek a határon.

A kijevi vezetés 2022 februárjában általános mozgósítást hirdetett, amelyet azóta többször meghosszabbított. A hatóságok mindent megtesznek azért, hogy a hadköteles férfiak ne tudják elkerülni a katonai szolgálatot. Volodimir Zelenszkij elnök április 16-án aláírta a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt, amely egyes szigorítások mellett lehetővé teszi további ukrán állampolgárok százezreinek mozgósítását.

(MTI)

The post Felfújható matracon akart megszökni Ukrajnából egy férfi, hogy ne sorozzák be first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!