Holtan találták szállodai szobájában a magyar katonai attasét Csádban

1 óra ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Elhunyt a N’Djamenába akkreditált magyar katonai attasé – számolt be közleményében a Magyar Honvédség. Mint írják, Vékás-Kovács Imre alezredes a Magyar Honvédség kiváló és elismert katonája volt. 1988-ban kezdte meg katonai pályafutását, számos alkalommal szolgált műveleti területen, diplomáciai, illetve katonadiplomáciai beosztásokban. Magyarország n’djamenai katonai attaséjaként nemrég kezdte meg külszolgálatát a Száhel-övezeti országban.

Az attasé hétfőn hunyt el, az ezt megelőző napokban rosszullétre panaszkodott. A szállodai szobájában találtak rá, idegenkezűségre utaló jel nem merült fel.

Az elhunyt hazaszállítását a Magyar Honvédség biztosítja. Halálának pontos okát Magyarországon vizsgálják ki.

Mint ismert, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter tavaly októberben jelentette be, hogy a migráció megfékezéséért és a humanitárius segítségnyújtás érdekében katonai missziót indít a kormány Csádba. Az afrikai migráció megfékezésében kulcsfontosságú szerepe van az Afrika közepén elhelyezkedő Száhel-övezetben fekvő Csádnak – indokolta akkor a missziót. Arról még nincs döntés, hogy pontosan mikor indul Csádba a 200 magyar katona. Csádban amúgy amerikai és francia erők is jelen vannak, de a magyar misszió “önálló szerepvállalás” lesz.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Kacsúr Tamás

The post Holtan találták szállodai szobájában a magyar katonai attasét Csádban first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!