HVG: A Völner–Schadl-ügy egyik tanúja halt meg az Árpád hídi balesetben

2 napja ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A HVG több forrásra hivatkozva azt írja, a szerda este az Árpád hídi balesetben elhunyt B. Ervin a Völner–Schadl-ügy tanúja.

A lap szerint a férfi abban a szürke Suzukiban ült, amit az ellopott taxi sofőrje nagy sebességgel tarolt le a hídon. A rendőrség szerint a Suzukit egy 34 éves férfi vezette, vele az autóban 32 éves női utasa ült. A nő a lap szerint B. Ervin élettársa volt, ő is meghalt. A HVG kereste az áldozat testvérét, de nem akart nyilatkozni.

B. Ervin végrehajtó-helyettes volt, a végrehajtói kar volt elnökének, Schadl Györgynek az ügyleteiről tőle kapta az értesüléseit az ügyészség által hivatalosan csak „1. számú tanúnak” nevezett, neve elhallgatását kérő informátor. A tanút áprilisban hallgatta meg a bíróság, korábban a nyomozóknak még azt mondta, „akiből később végrehajtó lett, azoknak vissza kellett osztani a pénzt Schadlnak”. A tanú szintén végrehajtó-helyettes, ő nevezte meg informátoraként B. Ervint a tárgyaláson.

B. Ervin június végén beszélt a bíróságon, az Index akkor azt írta: B. az elmondása szerint nem dolgozott Schadl Györggyel, az 1. számú tanút pedig diákként ismerte meg, amikor annak pénzügyi gondjai voltak. B. is próbálkozott a végrehajtói karrierrel, az elmúlt két évben négy pozícióra is jelentkezett, hiába. B. Ervin állítása szerint Schadl egyszer biztatta, hogy pályázzon végrehajtói pozícióért. A bíróságnak azt mondta, csak pletykákat mondott el az 1. számú tanúnak.

A gázolóról, a 43 éves B. Rolandról – aki szintén meghalt a balesetben – a Blikk azt írta: „A közösségi oldala alapján nem vetette meg a bulizást, szeretett horgászni, kissé gyökértelennek tűnő életet élt: gyakran váltott munkahelyet, dolgozott külföldön is. Úgy tudjuk, jelenleg egy vidéki településen élt, ott vállalt munkát is vendéglátósként.” (HVG, Blikk)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!