Jákob Zoltán megrendelte negyedik Ferrariját, de még nem tudja, mennyibe fog kerülni

10 hónapja ezelőtt 26



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Jákob Zoltán a Blikknek adott interjút, melyben egyebek mellett a financiális kérdésekre is válaszolt. Aki nem tudná: a következő Nagy Ő a 2022-es lista szerint Magyarország 37. leggazdagabb embere, vagyonát 43 milliárd forintra becsülik.

Jákob elmondta, rengeteg munkával járt, míg felépítette műkörmös birodalmát, és eljutott oda, ahol ma tart, hogy vállalkozásai már nélküle is jól működnek. Ő mégis bejár heti két-három alkalommal dolgozni.

Amikor teljesen kivontam magam a napi működésből, akadtak területek, amik nem voltak elég hatékonyak. Persze valószínűleg nélkülem is működne minden, de unatkoznék, ha egyáltalán nem kéne dolgoznom. Amikor kipróbáltam a munka nélküli létet, észrevettem magamon, hogy nem vagyok olyan jókedvű, mint egyébként. Attól nem voltam boldog, hogy csak szórtam a pénzt. Most a marketingben és a termékfejlesztésben veszek részt, és az ott elért apró sikerek éltetnek. Kijelenthetem, hogy sok pénzzel is jó dolgozni.

Mint mondja, miután meggazdagodott, a régi barátok között akadt, akiből előjött az irigység vagy a rámenősség azért, hogy segítse ki őket. Emiatt átalakult a baráti köre, és gyakoriak lettek a felületes kapcsolatok. „Megtanultam elfogadni azt is, hogy az emberek olyan barátként tekintenek rám, aki bármikor kisegíti őket, ha bajba kerülnek. Azt viszont elvárom, hogy én is tudjak más módon számítani rájuk, érezzük jól magunkat együtt, és tudjunk nagyokat beszélgetni” – fogalmazott Jákob.

Régen sokszor adtam kölcsön, de nem mindet kaptam vissza, nagyjából tízmillió forintra rúg az így elvesztett összeg. Sokan azt gondolják, hogy simán kérhetnek tőlem nagyobb összeget például a vállalkozásukhoz, de ma már nem adok, legfeljebb annyi pénzt, amennyi a megélhetéshez szükséges az illetőnek. Olyan munkatársaimnak adok még kölcsön, akiknek az életben való előrejutásához kell pénz, pont ma egy kollégámnak azért adtam, hogy az albérletből be tudjon költözni a saját otthonába

– mondta el az üzletember, hozzátéve: ilyenkor munkáltatói hitelt ad, aminek van fedezete. „Tudom, hogy ez jó helyre kerül és visszakapom.” Emellett elmondása szerint jótékonykodni is sokat szokott.

A milliárdos elárulta, egyesével nem nagyon szokta megnézni a termékek árát, nem is tudja pontosan, mi mennyibe kerül.

Ételt előre rendelek, a háztartáshoz szükséges dolgokat pedig a bejárónőm szerzi be. A ruhákat magamnak veszem, azt tudom, hogy nagyjából melyik márkának mi az árazási szintje. Nemrég megrendeltem a negyedik Ferrarimat, de nem tudom, pontosan mennyibe kerül, csak hogy 150 és 250 millió forint között lesz. Ha viszont véletlenül szembesülök vele, én is meghökkenek, hogy mennyit drágult egy-egy termék. Sokan gondolhatnak, emiatt sznobnak, de nem foglalkozom a kritikákkal, csak élvezem a munkám gyümölcsét.

Jákob egyébként idegeneket is be mer ültetni a több száz millió forintot érő autójába, ennek miértjeiről pár hete így nyilatkozott:

Kapcsolódó

The post Jákob Zoltán megrendelte negyedik Ferrariját, de még nem tudja, mennyibe fog kerülni first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!