Kényelmes előnyt szerzett a Paks a ciprusi visszavágóra

1 hónap ezelőtt 28



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Paks háromgólos győzelmet aratott ciprusi vendége, az AEK Larnaca felett csütörtökön a labdarúgó Konferencia Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

Kiegyenlített első tíz percet láthatott a publikum, de az már a meccs elején nyilvánvalóvá vált, hogy a Paks sokkal szervezettebben és koncentráltabban futballozik mind támadásban, mind védekezésben, mint az első, európa ligás párharcában, amelyet 4-2-re veszített el a román másodosztályú Vajdahunyad ellen.

A meccs első helyzetét gólra is váltották a zöld-fehérek, Haraszti Zsolt éles szögből lőtte ki a jobb felső sarkot.

A magyar vezetés birtokában sem változott a játék képe, egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, Szappanos Péternek kétszer kellett nagyobbat védenie a szünetig, de a Paksnak is volt lehetősége, hogy megduplázza az előnyét.

Térfélcserét követően a Paks átengedte a területet az ellenfelének, így enyhe mezőnyfölényben játszottak a vendégek, azonban helyzeteket nem tudtak kialakítani. Ezzel szemben a tolnaiak ebben a játékrészben is az első lehetőségükből betaláltak a Hahn János sérülése miatt becserélt Tóth Barna révén.

A hátralévő időben is többet birtokolta a labdát a Larnaca, csakhogy gólt ismét a Paks rúgott, egy szöglet után Ötvös Bence lőtt a hálóba.

A hajrában jobban beszorult a magyar csapat, amely kivédekezte az utolsó tíz percet, így magabiztos előnnyel utazhat az idegenbeli visszavágóra.

A vendégek 20-szoros válogatott magyar támadója, Gyurcsó Ádám kezdőként lépett pályára, majd az 57. percben cserélték le.

A visszavágót augusztus 1-én 18 órától rendezik Cipruson. A párharc győztese a szerb Radnicki és a montenegrói Mornar továbbjutójával találkozik a harmadik körben.

A meccs összefoglalóját itt lehet megnézni.

Konferencia Liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Paksi FC – AEK Larnaca (ciprusi) 3-0 (1-0)
Paks, 2898 néző
v.: Dennis Higler (holland)
Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Ötvös – Osváth, Papp (Böde, 90.), Vécsei (Balogh, 81.), Windecker, Szabó – Haraszti (Mezei, 81.), Hahn (Tóth, 41.; Horváth, 90.).
Larnaca: Alomerovic – Sanchez (Godswill, 75.), Milicevic, Roberge, Garcia – Suarez, Ledes (Rohdén, 67.) – Faraj, Diemers (Gama, 75.), Gyurcsó (Santos, 57.) – Sol (Cabrera, 67.).
gól: Haraszti (17.), Tóth B. (61.), Ötvös (74.)
sárga lap: Vécsei (24.), Papp (44.), Kinyik (92.), illetve Ledes (42.), Alomerovic (74.)

The post Kényelmes előnyt szerzett a Paks a ciprusi visszavágóra first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!