Nagy segítséget kapott a Szegedi Gyermekklinika onkológiai osztálya: öt, új betegőrző monitor gondoskodik arról, hogy a kis betegek még jobb ellátásban részesülhessenek

1 hét ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Öt darab betegőrző monitorral gazdagodott a Szegedi Gyermekklinika onkológiai osztálya. A közel 11 millió forint értékű adomány nagyban hozzájárul a még magasabb fokú betegellátáshoz az osztály kis betegei számára, hiszen a rendszer kialakításával, a betegszobákba elhelyezett, s a nővérszobával összeköttetésben álló monitorok segítségével folyamatosan nyomon követhető a gyermekek állapota, s lehetőséget biztosít az azonnali reagálásra abban az esetben, ha bármi baj történne. Az új készülékeket szerda délelőtt mutatták be a sajtó képviselőinek.

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány segítségével a szegedi gyermekklinika onko-haematológiai osztályának eszközparkja öt darab Mindray ePM12 betegőrző monitorral gazdagodott. Így – a Reménysugár Alapítvány által, a Nyújts kezet! jótékonysági motoros felvonuláson szervezett tavalyi gyűjtéssel együtt – ki tudták alakítani az osztályon a teljes monitorrendszert a betegszobákban és a kezelőhelyiségben. A motorosok adományaiból három darab monitort vásároltak, ehhez jött még a most átadott öt készülék.

Videónkból felidézheted, ahogy a motorosok tavaly átadták adományukat:

A BETEGŐRZŐ MONITOROK BIZTOSÍTJÁK A BETEGEK FOLYAMATOS, PONTOS MEGFIGYELÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉT

Mint a mai eseményen Dr. Gábor Krisztina Míta egyetemi tanársegéd, csecsemő és gyermekgyógyász, klinikai onkológus szakorvos elmondta, a betegőrző monitorok nagy segítséget nyújtanak mindennapi munkájukban. Eddig ugyanis a korábbi készülékek csipogással jelezték a betegágy mellett, ha baj van, viszont abból nem volt megállapítható a gond sürgősségi foka, illetve nagy figyelmet igényelt, hogy mindig meghallják a csipogást. A most beüzemelt új monitoroknak köszönhetően ez nem lesz többé probléma, ugyanis a betegágyak melletti monitorok összeköttetésben állnak a nővérszobában lévő készülékekkel, amelyen folyamatosan nyomon követhetőek a beteg különböző paraméterei, így rögtön kiszűrhetőek például a légzési, vagy keringési nehézségek, és azonnal tudnak reagálni, ha valamilyen probléma lép fel. Az új rendszer másik nagy előnye, hogy az adatokat 24 órán keresztül tárolja, melyek nyomonkövetése nagy segítséget nyújthat a páciens megfelelő terápiájának kidolgozásában.

RÉGI JÓ KAPCSOLAT FŰZI AZ EGYÜTT A DAGANATOS GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNYT A SZEGEDI INTÉZMÉNYHEZ

Takácsné Stalter Judit, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, régi jó kapcsolat fűzi őket a szegedi gyermekonkológiához. Korábban is biztosítottak már számukra eszközöket, mint például infúziós pumpákat, ám ilyen mértékű jelentős adományt, mint ez az öt közel 11 millió forint értékű betegőrző monitor, most sikerült először átadniuk. “Már régóta biztattam a szegedi onkológiai osztály dolgozóit, ha valamit szeretnének és a gyógyításban jelentős segítséget nyújthat, akkor ne féljenek kérni, mert rajta vagyunk és megpróbáljuk megszerezni. És sikerült is. Ez a betegfigyelő monitorrendszer, ami nagyon fontos a gyógyításhoz, a nővérek munkájához, és ezt vásároltuk meg és adtuk át a mai napon” – árulta el Takácsné Stalter Judit.

IDÉN IS LESZ JÓTÉKONYSÁGI MOTOROS FELVONULÁS A REMÉNYSUGÁR ALAPÍTVÁNY KIS BETEGEI RÉSZÉRE

Immáron hatodik alkalommal bőgnek fel a vasparipák Szegeden a jó ügy érdekében, ugyanis május 11-én, szombaton elstartol városunkban az idei Nyújts kezet! Jótékonysági Motoros Felvonulás. Az eseménnyel az aranyszívű bőrmellényesek ezúttal is azokat támogatják, akiknek a leginkább szükségük van rá, a befolyt összeget a Reménysugár a Dél-Alföldi Haematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány számára ajánlják fel. Idén pedig egy Astotherm plus vér- és infúzió melegítő megvásárlását célozták meg.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!