Orbán: A migrációs paktumot ki kell hajítani, új megoldásokat kell választani

2 órája ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Az Európai Uniót szétfeszítő legnagyobb probléma a migráció, ezért változtatni kell, a migrációs paktumot ki kell hajítani, és teljesen új megoldásokat kell választani” - mondta Orbán Viktor Révkomáromban, miután találkozott a szerb és a szlovák kormányfővel. A miniszterelnök kijelentette: sem őt, sem Robert Ficót nem terheli felelősség azért, ami most az EU-ban történik, mert mindketten megmondták már 2015-ben, hogy ez lesz, ha ennyi migránst engednek be a tagállamok.

„A kitoloncolások 80 százalékát nem tudják végrehajtani. Mi következik ebből? Pánik. A nyugati vezetők pánikban vannak, és a pánikból rossz döntések születnek. Mik a döntések most? Hogy felfüggesztik Schengent!”

- tette hozzá. Orbán szerint a migráció önmagában is nehéz probléma, de egy rossz európai uniós vezetéssel tetézve lerombolja az uniós együttműködést.

„Szlovákia miniszterelnöke és én az unión belül készen állunk arra, hogy az új szabályok megalkotásában részt vegyünk, az biztos, hogy a mostani szabályokat el kell felejteni és újakat kell alkotni”

- jelentette ki. Miután megerősítette, hogy elkötelezett partnere továbbra is a szlovák és a szerb kormánynak, Orbán megköszönte, hogy egy olyan találkozón vehetett részt, ahol a béke nem volt szitokszó.

„Egy olyan keresztény közegben lehettem a mai napon, ahol a legfontosabb keresztén parancsolatot, ami a békére való törekvés, azt hivatalban lévő politikusok tekintették a legfontosabb erkölcsi parancsnak”

- tette hozzá.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!