Rosta Miklósék mérték az újabb váratlan BL-vereséget a két magyarral felálló csapatra

14 órája ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Rosta Miklós csapata, a román Dinamo Bucuresti meglepetésre 28-26-ra nyert az ugyancsak olimpikon Fazekas Gergőt és Szita Zoltánt foglalkoztató lengyel Orlen Wisla Plock otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai játéknapján.

Az európai szövetség honlapja szerint a lengyel bajnok és kupagyőztes hazaiak egyszer sem vezettek a mérkőzésen. A vendégek magyar beállója egy góllal járult hozzá a sikerhez, a lengyeleknél a balátlövő Szita négy, az irányító Fazekas két alkalommal talált be.

A Plocknak ez már a második váratlan veresége volt, az első fordulóban a portugál Sportingtól kapott ki. A BL-be egy év kihagyás után visszatérő Dinamo viszont kettőből kettőt nyert, így a Veszprémbe távozó Xavi Pascualt váltó David Davis (aki szintén volt a Veszprém edzője) álomszerűen kezdett a bukarestiek kispadján.

A román női bajnokságban a címvédő CSM Bucuresti 28-25-re nyert a CSM Targu Jiu otthonában, a fővárosiaknál Pásztor Noémi egyszer volt eredményes. Korsós Dorina nem szerepelt a Rapid Bucuresti keretében, amely 32-22-re verte idegenben az SCM Gloria Buzaut. A házigazdáknál Pál Tamarának három, Papp Nikolettának egy gólja volt.

Magyaros rangadót rendeztek a francia női élvonalban is: Vámos Petra három góllal vette ki a részét a címvédő Metz HB 25-21-es sikeréből a Chambray Touraine otthonában. A hazaiaknál Szikora Melindának 13 védése volt, a vendégeknél poszttársa, Szemerey Zsófia ezúttal nem játszott.

The post Rosta Miklósék mérték az újabb váratlan BL-vereséget a két magyarral felálló csapatra first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!