Vádat emeltek két polgármester ellen

1 nap ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Pályázati szabálytalanságok miatt emeltek vádat két Csongrád-Csanád vármegyei település polgármestereivel és egy társukkal szemben – tájékoztatta a vármegyei főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Nevek említése nélkül Saághy Flóra közölte, az ügyészség költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádol három politikust és az elszámolásokhoz fiktív céges számlákat kiállító társukat. A két település egyikén 2019-ben változott a polgármester személye, de az addigi és az új vezető is a vádhatóság látókörébe került.

A vádlottak két település képviseletében 2017-ben konzorciumot hoztak létre, és 27 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el egy, a helyi közösségek erősítésére meghirdetett pályázaton.

A programok szervezésére szerződést kötöttek egy céggel, amely évente sportnap, egészségnap és más rendezvények lebonyolítását vállalta. A valóságban a rendezvényeket nem az azokat kiszámlázó magáncég, hanem jelentős részben önkormányzati intézmények dolgozói szervezték és bonyolították le.

Az önkormányzatokat a 2018 októbere és 2020 októbere közötti pályázati elszámolások során képviselő polgármesterek településenként 8,5 millió, illetve 2,7 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a hazai és az uniós költségvetésnek; a kár az eljárás során maradéktalanul megtérült – tudatta az ügyész.

Kerestük az ügyészséget kérdéseinkkel, Saághy Flóra kérdésünkre nemcsak a polgármesterek nevét, de még az érintett települések nevét sem árulta el. Annyit közölt, hogy egyik vádlott ellen sincs elrendelve kényszerintézkedés.

The post Vádat emeltek két polgármester ellen first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!