Leültettünk egy Jóbarátok-szüzet Jóbarátokat nézni: Ez lett az eredmény

2 órája ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Mindegyikünknek van legalább egy kedvenc sorozata, amit szinte bármikor újra tudnánk nézni és persze van, amikor újra is nézzük még tízszer. Én is azoknak a táborát erősítem, akik nagyon nehezen tudják rávenni magukat arra, hogy belekezdjenek egy teljesen új sorozatba, ezzel szemben a korábbi kedvenceimhez szinte bármikor vissza tudok nyúlni. Ilyen például a Gossip Girl, a Grace Klinika, a Pretty Little Liars, a sitcomokból pedig imádtam az Agymenőket

Biztosan megvan az az érzés, amikor annyira felkapnak egy filmet vagy sorozatot, hogy már csak azért sincsen kedvünk nézni. Én pontosan így voltam a Jóbarátokkal. Az utóbbi két évben egyre több barátom kezdte el nézni és habár mindenki áradozott róla, mégsem értettem, hogy miért van ekkora felhajtás körülötte. Elvégre ez csak egy sorozat, nem igaz? Hát nem. 

Hosszú évek után sikerült rávennem magam, hogy elkezdjem nézni, bár bevallom, hogy kezdetben azt gondoltam, egyáltalán nem fog lekötni. Vicces, mivel az Instagramon rengeteg mém jött szembe velem a sorozatból, így nagyjából tisztában voltam a karakterekkel. Éppen ezért még tanácsot is kértem azzal kapcsolatban, hogy melyik részek a legjobbak, mivel még véletlenül sem akartam megkockáztatni, hogy két epizód után unottan üljek a kanapén. (Tudom, tudom, de az vesse rám az első követ, akinek még soha nem voltak előítéletei.)

Mintha egy baráti társaság költözött volna a nappalimba 

Annak ellenére, hogy szkeptikusan vágtam bele és úgy voltam vele, hogy mindössze pár részt fogok csak megnézni, azon kaptam magam, hogy egy nap alatt majdnem egy egész évad lepörgött. Nem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani, de már értem, hogy miért a Jóbarátok az elmúlt 30 év legkedveltebb sitcomja. 

Miután majdnem végignéztem az egész évadot, tényleg olyan érzés kapott el, mintha egy baráti társaság ülne a nappalimban, akik körülöttem nyüzsögnek, örülnek, vagy éppen bánkódnak.

Hogy miért volt annyira jó? Erre talán azt tudnám felelni, hogy azért, mert teljesen hétköznapi. Vannak olyan napok, amikor már annyi minden elromlott, hogy nem tudunk mit mondani, csak nevetünk és megkérdezzük magunktól: „Most tényleg, mi jöhet még?” A sorozatban pedig rengeteg ilyen nap van. Habár a történet 30 évvel ezelőtt játszódik, azt vettem észre, hogy még mindig hasonló problémákkal szembesülünk, pláne, ami az emberi kapcsolatokat illeti. Szinte ugyanazok a kételyek merülnek fel bennünk, néha hasonlóan marjuk egymást a testvérünkkel, a szerelmünkkel, a munkatársunkkal. Folyamatos kihívások elé nézünk, legyen szó karrierről, családi problémákról vagy éppen szerelmi csalódásról.

A Jóbarátok sztárjai

Fotó: Warner Bros.

Ezek mind mind jelen vannak és nagy teret kapnak a sorozatban. Csak úgy, mint mi, ők is megpróbálnak lavírozni ebben a zavaros egyvelegben, amit életnek hívnak. Lehet furcsán hangzik, de az ember úgy érzi, mintha lenne egy baráti társasága, akik biztosítják arról, hogy nincsenek egyedül a mindennapos problémáikkal és nem csak ők gondolják időnként furának és “defektesnek” magukat. Mindegyik karakternek már önmagában is nagyon erős személyisége van, azonban mindenkiben lehet találni valamit, amivel lehet azonosulni. 

Az évek során már sok olyan film és sorozat született, amik évekkel később feledésbe merültek, hiszen olyan témákat dolgoztak fel, amelyek elsősorban az aktualitásra épültek. A sorozatnak az a nagy különlegessége, hogy valóban időtálló és minden korosztály számára fogyasztható. 

„Ha vége, űr lesz az életedben”

Az olyan fogyasztóknak – mint amilyen én is vagyok –, akik a sorozatok terén ritkán lépnek ki a komfortzónájukból, tökéletes választás lehet, hiszen ez egy kőkemény komfort show. Elég hosszú ahhoz, hogy ne kelljen hamar egy másikat keresni, ráadásul bármikor visszatérhetünk hozzá, mivel az eddig tapasztaltak alapján kicsit olyan lehet, mintha egy rég látott baráti társaságodat látnád viszont. 

Az egyik barátnőm, aki már többször is visszanézte az összes részt, ezt így fogalmazta meg:

A mindennapjaid részévé válnak, hiszen olyan, mintha lenne egy családod. Amikor vége lesz a sorozatnak hiányozni fognak. Lesz egy kis űr az életedben.

A Jóbarátok epizódjai már 4K-ban nézhetők a Max kínálatában.

The post Leültettünk egy Jóbarátok-szüzet Jóbarátokat nézni: Ez lett az eredmény first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!