Öltözz úgy, mint a Jóbarátok: 20 öltözék a sorozatból, ami ma is divatos

2 órája ezelőtt 19



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Furcsa gondolat, de még ennyi év után is ugyanolyan lenne! Valószínűleg akkor is valami olyasmit csinálnék, ami nagyon közel áll ahhoz, amit eredetileg viselt a műsorban, ha ma készülne” – mondta a Jóbarátok jelmeztervezője, Debra McGuire a Vogue India riportjában, amikor arról kérdezték, hogyan öltöztetné Rachel Green karakterét akkor, ha napjainkban forgatnák a produkciót

A megközelítésem nagyon hasonlított ahhoz, ahogyan egy művész áll egy egy projekthez. Nem a divatról volt szó, valójában semmi másról, csak a karakterekről és a látványról, és azt akartam, hogy a látvány másmilyen legyen, mint bármely más televíziós műsorban valaha 

– fejtegette a jelmeztervező a Nylon.com-nak adott interjújában, milyen koncepció mentén dolgozott annak idején a szereplők vizuális identitásának kialakításán. – Megnézted a ruháikat, és úgy gondoltad, a barátjuk akarok lenni. Kérdezz csak meg bárkit, hatuk közül az egyikre biztosan rezonáltak.”

Jóbarátok

(Fotó: NBCU Photo Bank)

Monica karakterének gardróbja jelentette a kiinduló, New York-i palettát: sok feketét, fehéret és szürkét viselt, megküldve némi pirossal és bordóval. Rachel a Long Island-i stílust képviselte, az eredeti színvilágában a kék és zöld árnyalatok voltak a meghatározók, később azonban ez semlegesebbé fejlődött. Phoebe ruhatárát McGuire a Lower East Side-i hangulatra építette fel, bohém darabokból, rengeteg mintával és árnyalattal.

Ross gyakran tweedet és kordbársonyt viselt, színei a barna, a bézs és a rozsdaszín voltak. Chandler klasszikusabb, vintage vonalat kapott, az ő gardróbját a jelmeztervező édesapjának öltözködési stílusa ihlette. Joey ruhatárát viszont a vagányság határozta meg. Alapdarabjai voltak a bőrdzsekik és a divatos ingek, pulóverek. 

Matt LeBlanc

Joey Chandler összes ruhájával (Fotó: Warner Bros.)

A jelmeztervező elárulta: a mai napig is rendszeresen kap üzeneteket, melyekben arról érdeklődnek tőle, hogy egy-egy, a sorozatban látott holmit honnan lehet beszerezni. 

A mai gyerekek tizenéves korukban fedezik fel a műsort, és úgy kapcsolódnak hozzá, mintha most  került volna adásba

– fogalmazott McGuire. –  A millenniumiak is nagyon tudatosak a pazarlással szemben, és szívesebben viselnek egy nagyszerű vintage darabot – a magas derekú farmer pedig vintage, ahogy a crop topok és a túlméretezett kabátok is. A ’90-es évek darabjaival vannak tele a használtruha-boltok. A fiatalok először látják ezeket az öltözékeket, és még mindig újnak tűnnek.”

Mint tudjuk, a produkció 1994 és 2004 között futott, jelenleg pedig éppen ezen időszak trendjeinek reneszánszát éljük a mainstream divatban. A sorozatban látható outfitek közül így jó néhány akad, mely gyakorlatilag mindenféle változtatás nélkül aktuális ma is. Az alábbi galériában ezek közül nézheted meg a 20 kedvencünket, ha pedig az epizódokat nézve vizsgálnád meg a szereplők ruháit, a Maxon az összeset megtalálod.

The post Öltözz úgy, mint a Jóbarátok: 20 öltözék a sorozatból, ami ma is divatos first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!